04 / 05 / 2024

döviz kiraları tlye mi döndü

döviz kiraları tlye mi döndü

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Döviz kiralarının TL'ye dönmesi sıkıntıları çözecek" dedi.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

Merkez Bankası'nın döviz rezervi arttı! 113,7 milyar dolar oldu!

TCMB tarafından Haftalık Para ve Banka İstatistikleri yayımlandı. öylece, 12 Ağustos'ta Merkez Bankası'nın toplam döviz rezervleri  milyar 791 milyon dolar artarak 72 milyar 560 milyon dolara ulaştı.

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Kredi ile döviz, altın, kripto para alınamayacak, kredi isteyenler parayı nereye harcayacağını da açıklayacak

Bankalar artık kredi isteyenlere “kredi ile döviz, altın almayacağım” belgesi imzalatıyor, alınan ihtiyaç kredisinin nereye harcanacağına ilişkin de detaylı açıklama istiyor.

İller döviz ve altın yarışına girdi! En çok döviz alan il belli oldu! İşte detaylar!

Döviz ve altın konusunda iller yarışa girdi. En çok döviz ve altın alan iller belli oldu. İşte detaylar!

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan döviz bürolarına koştu!

Döviz kurunu en iyi yorumlayan ekonomistler arasında yer alan Selçuk Geçer, doların göreceği seviyeyi açıkladı ve birçok yatırımcı soluğu döviz bürosunda aldı.

Dolarda şok edecek iddia! Eylül ayı işaret edildi! Türkiye'ye büyük döviz girişi olacak, hızla düşecek...

Döviz ve altın fiyatlarına yönelik öngörüleri çok konuşulan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel'den çok konuşulacak bir iddia daha geldi. İşte Batırel'in dolara ilişkin dikkat çektiği noktaları...

Merkez Bankası’ndan bankaları ateşe atacak döviz talimatı

Döviz kurundaki dalgalanma ve Türk Lirası’nın yaşadığı tarihi değer kaybı sürmeye devam ederken Merkez Bankası’nın bankalara verdiği talimat ekonomi gündemine bomba gibi düştü. Merkez Bankası’nın yurt dışındaki dövizin en az yüzde 20’sinin Türkiye’ye getirilmesini istedi.

Ekonomist Kerim Rota ek döviz yaratmanın formülünü açıkladı. Bir yol daha var

Ekonomist Kerim Rota, ilave döviz yaratmanın farklı yollarının olduğunu açıkladı.

Türkiye'deki yüksek enflasyon ve döviz kuru bu sektöre yaradı! Net kârını 5'e katladı

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyon ve çarpan etkisi yapan döviz kuru sanayi, tarım, ve hizmet sektöründe olumsuz etkilerken bankacılık sektörü Mayıs ayında ciddi oranda kâr etti. İşte haberin detayları...

döviz kiraları tlye mi döndü Haberi

döviz kiraları tlye mi döndü

Bugün resmi gazetede yayınlanan ve Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkındaki düzenlemeye göre, Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, menkul ve gayrimenkul kiralama yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamayacak. Döviz cinsinden kararlaştırılmış bedeller ise 30 gün içerisinde Türk Lirası olarak yeniden belirlenecek. 

Konuya ilişkin değerlendirmeler yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Dövizle olan kiralamalar TL ile ürün satan ve Türkiye’de yerleşik işletmeler için son dönemde ciddi sıkıntılar oluşturmuştu. Türk Borçlar Kanunu’na göre her ne kadar “sözleşmede kira bedeli yabancı para olarak kararlaştırılmışsa, beş yıl geçmedikçe kira bedelinde değişiklik yapılamaz” hükmü olsa da dövizdeki artış normal kiraları çok ciddi oranda artırmıştı. Düzenleme bu konudaki sıkıntıları çözmüş olacak” diye konuştu.

Son Bir...