28 / 04 / 2024

Döviz mevduatları 3 senenin en dibinde!

Döviz mevduatları 3 senenin en dibinde!

Döviz mevduatındaki düşüş serisi altıncı haftasına girdi. Döviz mevduatları 23 Aralık haftasında 194,4 milyar dolar ile üç yılın en düşük seviyesine geriledi.



Döviz mevduatları erimeyi sürdürüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 23 Aralık ile biten haftada döviz mevduatları 4,9 milyar dolar azalarak 194,4 milyar dolara geriledi. Sonuç olarak, döviz mevduatı son üç yılın en düşük seviyesine geriledi.

Dolar bugün ne kadar? 29 Aralık 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!Pariteden arındırılmış veriler, döviz mevduatlarının 23 Aralık ile biten haftada 5 milyar dolar düştüğünü gösterdi. Bu veri setinde bireysel döviz mevduatı 2,3 milyar dolar, kurumsal döviz mevduatı ise 2,7 milyar dolar azaldı.

Aralık ayının ilk haftasında artan TCMB rezervleri, 23 Aralık haftasında gerilemiştir. Bu dönemde TCMB'nin toplam rezervleri 129,5 milyar dolardan 128,4 milyar dolara gerilemiştir. Net rezervler de aynı dönemde 28.1 milyar dolardan 26.7 milyar dolara geriledi.

TCMB net rezervleri, swaplar hariç, 23 Aralık'ta sona eren haftada eksi 43,9 milyar dolar oldu. Geçen hafta, veriler negatif 43.3 milyar dolardı. Peki, dolarda son durum ne? 1 Dolar ne kadar? İşte 29 Aralık 2022 dolar kuru...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön