08 / 05 / 2024

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

TCMB verilerine göre 4 Şubat 2022 haftasında şirketlerin döviz mevduatlarında 3,3 milyar dolarlık rekor düşüş kaydedildi.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, 4 Şubat 2022 haftasında şirketlerin döviz mevduatlarında 3,3 milyar dolarlık rekor düşüş kaydedildi. Yaşanan bu düşüş haftalık bazda görülen en sert düşüş oldu. Parite etkisinden sıyrılmış düşüş ise 4,2 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası'nın verilerinde gerçek kişilerin döviz mevduatlarında ise parite etkisiyle yükeliş olduğu, bu etki dışarıda kaldığında gerileme olduğunu gösterdi. Böylece bu hafta içinde gerçek kişilerin döviz mevduatları 255 milyon dolara ulaştı. Parite etkisinden arındırılmış olunduğuna bakıldığında gerçek kişilerin döviz mevduatları 911 milyon dolar düşüş gösterdi. Gerçek ve tüzel kişilerin döviz mevduatlarının toplamı ise 225,1 milyar doları buldu.

 Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Türk Lirası'na dönüşler TCMB rezervlerine yansıdı

Döviz mevduatlarındaki gerileme Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerine de yansıdığı görüldü. Böylece 4 Şubat haftası içinde TCMB'nin brüt rezervleri 114,7 milyar dolara ulaştı. Net rezervleri ise 5,8 milyar dolar yükselerek 16,3 milyar dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön