19 / 05 / 2024

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

TCMB verilerine göre 4 Şubat 2022 haftasında şirketlerin döviz mevduatlarında 3,3 milyar dolarlık rekor düşüş kaydedildi.



Yaşanan gelişme swap dışında net rezervlere de yansıdı. Geçtiğimiz hafta eksi 54,1 milyar dolar olan swap dışında net rezerv rakamı 4 Şubat haftasında eksi 50,2 milyar dolar olarak kaydedildi.

Rezervlerde SDR sepetinde olmayan para birimlerindeki artışın 2,7 milyar dolar olması Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan swapların bir kısmının rezervlere yansımış olabileceğine de işaret etti.

 Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Kavcıoğlu 50 milyar dolarlık bir büyüklüğe dikkat çekmişti

Tüzel kişilerin döviz mevduatlarında hızlı bir geri çekilme yaşanırken, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu TOBB üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda 50 milyar dolarlık bir büyüklüğün Türk Lirası'na dönüşmesine vurgu yapmıştı.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre;  düzenlenen toplantıda TCMB Başkanı Kavcıoğlu, yaptıkları analizler sonucuna göre, firmaların 90 milyar dolarlık Döviz tevdiat hesaplarının 50 milyar dolarının kur korumalı mevduatta istenen vadeye ulaşabileceğine dikkat çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön