20 / 05 / 2024

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

TCMB verilerine göre 4 Şubat 2022 haftasında şirketlerin döviz mevduatlarında 3,3 milyar dolarlık rekor düşüş kaydedildi.



 Şirketlerin döviz mevduatlarında rekor düşüş yaşandı!

Kavcıoğlu bu konuda, "Firmaların hesabında 90 milyar dolarlık döviz tevdiat hesabı var ve 1 yıllık hesap hareketleri çok düşük. Bunun 50 milyar doları firmaların tasarrufu, geri kalanı transfer ödemeleri için park edilmiş duruyor. Yapılan analizler bunun 50 milyar dolarının kur korumalı mevduatta istenen vadeye bağlanabileceğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi. Kavcıoğlu firmaların Türk Lirası'na geçişi konusunda desteklerinin sürdüğünüde aktardı.

Piyasalar karışacak! Yüklü faiz artışına hazır mısınız?

Kur korumalı TL mevduat hesabı 281 milyar lira oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön