30 / 04 / 2024

dövizle ev alma

dövizle ev alma

Adıyaman'da bir emlakçı, 20 bin dolar bozdurup makbuzunu getiren müşterilerinden komisyon ücreti almayacak ve danışmanlık hizmetini de ücretsiz verecek

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan 'Fener' isminde olan ve Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'de bulunan 360 derece dönen ev satılıyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Ankaralı ve İzmirlilerin ev alma şansı, bir Parisliye göre daha yüksek!

Fiyatlardaki fahiş artışların, ev sahibi olmayı zorlaştırdığı da ifade ediliyor. Peki durum gerçekten böyle mi? Bağımsız yazar ve teknik analist Tuncer Şengöz, X sosyal medya hesabından emlak fiyatları ile gelir oranı ilişkisini açıkladı. İşte o paylaşım ve vatandaşların düşünceleri...

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Vatandaşın ev alma umudu dip seviyede!

Tüketici Güven Endeksi verilerine göre vatandaşın ev ve araba alma umudu dip seviyede. Otomobil alma beklentisi ise konuttan sonra en düşük ikinci değeri aldı.

Yurt dışından ev alacaklara flaş uyarı: Bunlara dikkat edin, mağdur olmayın!

Türkiye'deki emlak piyasalarında yaşanan durgunluğu bahane eden yurt dışı merkezli gayrimenkul ve inşaat firmaları, Türk yatırımcıları radarına aldı. Peki yurt dışından ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Yurtdışından konut alma fikri artıyor! Türkler son yıllarda en çok İngiltere’den ev alıyor...

Türkiye’de son senelerde yükselen ev fiyatları, artan kredi maliyetleri, yurtdışında ev alma fikrini daha cazip hale bir hale getiriyor. Buna göre İstanbul’da bir ev fiyatına Avrupa’dan da ev alınabildiğini kaydeden yatırımcılar, başta İngiltere olmak üzere Avrupa’dan ev sahibi oluyorlar. İşte ayrın

Eğer bu belgeniz yoksa evinizi kiraya veremeyeceksiniz: Ev sahipleri dikkat, belgesi olmayan 100 bin TL ödüyor!

Ev sahiplerini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Meclis tarafından onaylanan yeni bir düzenleme, ev sahiplerini 100.000 TL ödeme zorunluluğuyla karşı karşıya bırakıyor. Bu yeni düzenleme izin alınmadan yapılacak işlemleri kapsıyor. İşte bu önemli değişikliğin detayları…

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Ev sahibinden habersiz yapılan masraf kiradan düşülür mü?

Ev sahibinin haberi olmadan yapılan tadilatın masrafı kiradan düşülebilir mi? Kiralık evlerde yapılan tadilat masraflarının kira ücretinden düşülmesi ev sahipleri açısından büyük sıkıntı yaratıyor.

dövizle ev alma Haberi

dövizle ev alma

Adıyaman'da bir emlakçı, 20 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren müşterilerinden komisyon ve danışmanlık ücreti almayacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için başlatılan döviz bozdurma kampanyasına vatandaşlar ve esnafın desteği artarak devam ediyor.


Hastane caddesinde emlakçılık yapan Yusuf Yükçü de kampanyaya destek vererek, 20 bin dolar bozdurup makbuz getirene çeşitli hizmetleri ücretsiz vermeyi vadediyor.


Yükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası Türk lirasının değerlenmesi için kampanya başlattıklarını söyledi.


Doların yükselmesinin esnafı kötü yönde etkilediğini dile getiren Yükçü, "Halkı da çok etkiliyor. O nedenle böyle bir kampanya yapmaya başladım. 20 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren, gayrimenkul alan herkesten komisyon ve danışmanlık ücreti almıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünü şimdi daha iyi anlıyoruz. Bütün herkese örnek olacak...