10 / 05 / 2024

Drina Köprüsü restorasyonu ne zaman bitecek

Drina Köprüsü restorasyonu ne zaman bitecek

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan ''Drina Köprüsü''nün onarım çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Edirne Meriç Köprüsü'nün restorasyonu bitti!

Edirne’deki Meriç Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı. Köprülerin restorasyonlarında, yapıldıkları döneme ait malzemeler kullanılarak çalışmalar gerçekleştirildi…

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Septimius Severus Köprüsü restorasyonu tepki çekti! 

Gaziantep'teki Septimius Severus Köprüsü’ne yapılan onarım tepkilere neden oldu. Restorasyon yapılması beklenen tarihi yapı fayanslanmış bir şekilde onarıldı.

Adıyaman Altınlı Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, 'Adıyaman- Göksu- Araban Projesi' kapsamında yapımı gerçekleştirilen tarihi Altınlı Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları sona erdi.

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

Ordu Başkotana Köprüsü restore edilecek!

Ordu'nun tarihi ve kültürel miraslarının gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihi Başkotana Köprüsü’nün restorasyonu için çalışma başlattı.

Gümüşhane Köprüsü'nün restorasyonu devam ediyor!

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, restorasyon çalışmaları devam eden Gümüşhane Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

Edirne Tunca Köprüsü restorasyonu tamamlandı!

' Defterdar Ekmekçizade Ahmet Paşa Köprüsü ' olan ve halk arasında Tunca Köprüsü diye bilinen köprünün yapımına 1608 yılında başlandı.

Drina Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Türkiye, Mimar Sinan'ın ölümsüz eseri Drina Köprüsü'nü restore edecek. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne aldığı köprü, 436 yıldır ayakta kalmaya çalışıyor..

Drina Köprüsü restorasyonu bu yıl bitecek!

UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan ''Drina Köprüsü''nün onarım çalışmalarının bu yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Kasımbey Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Yayladağı'nda 1040 yılında inşa edilen, Abbasiler döneminden kalma Kasımbey Köprüsü, ilk kez aslına uygun şekilde restore edildi..

Tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Abbasiler döneminde inşa edilen ve geçen yüzyıllara rağmen halen kullanıma açık olan tarihi Kasım Bey Köprüsü'nün restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Drina Köprüsü restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Drina Köprüsü restorasyonu ne zaman bitecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restorasyonu yapılan, Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan'a doğduğu yer olan Bosna Hersek'in Vişegrad kentinde 1577 yılında yaptırdığı tarihi ''Drina Köprüsü''nün restorasyonu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. 


Bosna-Hersek Ulusal Eserleri Koruma Komisyonu ile TİKA'ın ortak organizasyonuyla başkent Saraybosna'da, ''Drina Köprüsü''nün (Sokullu Mehmed Paşa Köprüsü) restorasyon çalışmaları ile ilgili bir toplantı düzenlendi.


Yaklaşık 5 milyon avroluk proje için 3 yıl önce yapılan ihale sonucu, tarihi köprünün yüklenicisi daha önce Mostar ve Konyits Köprüsü'nü de yenileyen ER-BU firması oldu.


UNESCO tarafından 2007'de Dünya Mirası Listesi'ne alınan ve 436 yıldır ayakta kalma mücadelesi veren, adeta zamanın tanığı olan köprünün onarım çalışmalarının bu sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 


Toplantıya, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Yılmaz, TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Bosna...