05 / 07 / 2024

Duhok Zaho tünelinin iki ucu birleşti

Duhok Zaho tünelinin iki ucu birleşti

TIR ve ticari araç geçişlerinde büyük kolaylık sağlayacak Duhok-Zaho tünelinin iki ucu birleşti. Günde 3 bin TIR ve ticari aracın kullanacağı tünelle Türkiye-Irak arasındaki ticaret yeni bir boyut kazanacak.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Elon Musk'ın dev yeraltı tüneli bugün açılıyor!

Çılgın iş adamı Elon Musk'ın 'çılgın' projesi dev yeraltı tünelinin açılışı bugün gerçekleşecek. Peki dev projenin ülkeye katkısı ne olacak?

İzmir'in en uzun karayolu tünelinin inşaatı tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca'yı Otogar’a bağlayacak 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Gali Zaho Tüneli 141 milyon dolara mal oldu!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan Gali Zaho Tüneli, hizmete açıldı. Limak’ın inşa ettiği tünel sonrası Türkiye-Irak arasında yumuşa sinyalleri var.

Zaho Tüneli hizmete açıldı!

Irak'ın Türkiye sınırındaki Habur Sınır Kapısı'na yakın Zaho ilçesi ile Duhok ilini birbirine bağlayan 3 bin 600 metre uzunluğundaki "Gali Zaho Tüneli" Limak İnşaat tarafından inşa edildi. Tünel dün yapılan törenle hizmete açıldı.

Ardahan Ilgar Tüneli'nin inşaatı başladı!

Türkiye’nin Kafkaslara açılan geçiş güzergahı üzerinde bulunan ve kış aylarında yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebi ile sürücülere zor anlar yaşatan Ilgar dağı tünelinin inşaat çalışması başladı.

Duhok Zaho tünelinin iki ucu birleşti Haberi

Duhok Zaho tünelinin iki ucu birleşti

Türkiye ile Kuzey Irak’ı birbirine bağlayacak, TIR ve ticari araç geçişlerinde büyük kolaylık sağlayacak Duhok-Zaho tünelinin iki ucu birleşti. Haziran 2013’te yapımına başlanan tünelin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Duhok ili sınırları içerisinde, Duhok’u Zaho’ya bağlayan güzergah üzerinde, çift şerit gidiş-gelişli karayolu tüneli, Habur Sınır Kapısı’na 20 kilometre mesafede bulunuyor. Günde 3 bin TIR ve ticari aracın kullanacağı tünel ile Türkiye-Irak arasındaki ticaret de yeni bir boyut kazanacak.


LİMAK PROJESİ


Limak Holding, Türkiye ile Kuzey Irak arasındaki ticareti güvenli ve konforlu hale getirecek Gali Zakho Tüneli Projesi’ne tüm hızıyla devam ediyor. Tünelin iki tarafınınKuzey Irak birleşmesi nedeniyle düzenlenen törene Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İmar ve Kalkınma Bakanı Derbaz Kosret Resul, Duhok Valisi Farhad Atrushi, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız ve...