12 / 05 / 2024

dükkan daire olarak kullanılır mı

dükkan daire olarak kullanılır mı

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. Peki, dükkan mesken olarak kullanılabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

O ilimizde 5 dükkan uygun fiyatlardan kiraya veriliyor! Bu dükkanları kaçırmayın!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan ilana göre 5 dükkan ticari olarak ihale usulüyle kiraya veriliyor. İşte detaylar…

O ilimizde çok sayıda dükkan ve dubleks daire satılıyor! Dizlerinizi dövmemek için acele davranın!

Çok sayıda dükkan ve dubleks dairenin satışa çıkarıldığı belirtildi. Muş'ta daire, dubleks daire ve dükkanlar (47 adet) açık artırma ile satışa çıkıyor.

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Konak'ta 22 milyon TL'ye icradan satılık 6 dükkan!

İzmir 6. Satış Memurluğu, Konak ilçesi Umurbey mahallesinde bulunan 6 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 22 milyon 83 bin 750 TL olarak belirlendi.

KİPTAŞ 54 dükkanı 4 Mart'ta satışa çıkarıyor!

KİPTAŞ, 54 dükkanı 3. Gayrimenkul Müzayedesi ile 4 Mart'ta satışa çıkarıyor. KİPTAŞ, müzayededen elde edeceği geliri, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Konut Projelerine kaynak olarak kullanacak...

Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük!

Gazeteci Okan Müderrisoğlu, "Bir kez daha Türkiye"nin "deprem ülkesi" gerçeği ile yüzleştik. Kentsel dönüşümün, iki daire, bir dükkan kazanma meselesi olmadığını yine gördük." diyor...

Dükkanı, şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi! 

Kocaeli'de belediyeye ait dükkanı yaklaşık 10 yıldır kira vermeden, inşaat firması olarak kullanan Hacı.K biriken kira borcunu ödememek için dükkanını şehit ve gazi aileleri derneğine çevirdi.

Bursa'da 5.2 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

Bursa 10. İcra Dairesi Osmangazi İlçesi Orhanbey Mahallesi'nde bulunan dört katlı dükkanı satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 5 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

Kocaeli'de 6.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 dükkan!

Kocaeli 1. İcra Dairesi, Derince ilçesi, Deniz mahallesinde bulunan iki dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 465 bin 456 TL olarak belirlendi. 

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'ndan 6.4 milyon TL'ye satılık dükkan ve ofis!

Beylikdüzü Belediye Başkanlığı, mülkiyeti kendisine ait olan dükkan ve ofisi satışa çıkardı. Yakuplu Mahallesi'nde bulunan gayrimenkullerin satış bedeli 6 milyon 488 bin 600 TL olarak belirlendi.

Melikgazi'de 92 daire 6 dükkan için ihale yapıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesinde 2 blokta 92 daire ile 6 dükkan yapımının kat karşılığı için ihalesinin yapıldığını açıkladı. 

Melikgazi Belediyesi 72 daire ve 3 dükkan yaptıracak!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada Kazımkarabekir Mahallesinde E blokta 72 daire ile 3 dükkanın inşası için ihale yapılacağını dile getirdi.

dükkan daire olarak kullanılır mı Haberi

dükkan daire olarak kullanılır mı

Dükkan mesken olarak kullanılır mı?

Gayrimenkul tapu sorunları arasında tapuda dükkan olarak kayıtlı bir taşınmazın mesken olarak kullanılması da yer alıyor. Peki, dükkan mesken olarak kullanılabilir mi?


Dükkan tapulu taşınmazı mesken olarak kullanmak, kat malikine bazı olumsuzluklar yaratabiliyor. Örneğin, taşınmaz sahibi bu gayrimenkulü kredi ile satamıyor. 


Dükkan daire tapusuna nasıl çevrilir?

Dükkan tapulu bir taşınmazın daireye çevrilevilmesi için  öncelikle kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor.


İzin alındıktan sonra ise tapuda cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor. Tapuda dükkan olarak görülen bir yerin, mesken olarak kullanılabilmesi için aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekiyor.


Tapuda cins değişikliği..

Cins değişikliği, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri duruma dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde...