10 / 05 / 2024

dükkan kiracısı çevre temizlik vergisini ödemiyor

dükkan kiracısı çevre temizlik vergisini ödemiyor

Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi çöp vergisi olarak da biliniyor. Peki, dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisini kim öder? Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi! Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi! 

Magazin dünyasından bir kiracı-ev sahibi kavgası daha geldi. Demet Akalın ve Feraye Tanyolaç'tan sonra şimdi de güzel ve başarılı oyuncu Hazal Kaya'nın avukat annesi kiracısıyla birbirine girdi. İşte haberin detayları...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

Dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afişi görenler inanamadı: 'Esnaf arkadaşlara tavsiyem...'

Kocaeli İzmit'te dükkan sahibiyle davalık olan kiracının astığı afiş adeta ağızları açık bıraktı. Söz konusu afişte, "Kimseye güvenip elden ödeme yapmayın, benim gibi mağdur olup aynı zamanda hem işinizden hem de paranızdan olursunuz" ifadeleri yer aldı.

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'da konut sayısı değişti! 478 adet konut ve 27 adet dükkan olacak! 

Emlak Konut GYO projelerinden Gölyaka İstanbul projesinde hem konut hem dükkan sayısı değişti. İşte o son dakika gelişmesi...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

TOKİ'den bu ile dev proje müjdesi! Tam 717 konut ve 19 dükkan geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın bir yeni projesi daha ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede 717 adet konut ve 19 adet dükkan bulunuyor.

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Ankara Büyükşehirden büyük fırsat! Bu ilçelerde 10 konut ve 1 dükkan satacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya, Mamak ve Keçiören'de 10 konut ve 1 dükkan satacak. Söz konusu ihale 19 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.

Meram Belediyesi, Konya'da 6 taksitle KDV'den muaf dükkan satacak! Sakın kaçırmayın!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Konya'da 6 taksitle dükkan satacak. Söz konusu ihale 14 Aralık 2022 tarihinde yapılacak. 

TOKİ'den Kayseri'ye 55 yeni dükkan geliyor!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kayseri'de 55 dükkan inşa edecek. İşte detaylar...

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi, taraflardan birinin taşınmazın kullanımını teslim ettiği, karşı tarafın da bunun karşılığında bir meblağ ödemeyi kabul ettiği sözleşmelere deniyor. Peki, dükkan kira sözleşmesi nasıl olmalı? Dükkan kira sözleşmesi örneği 2022...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

TOKİ Palandöken 50 konut ve 49 dükkan ihalesi bugün!

Dar gelirli aileler için konut üretim çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Erzurum ilinin Palandöken ilçesinde 50 yeni konut ve 49 yeni dükkan inşa edecek.

dükkan kiracısı çevre temizlik vergisini ödemiyor Haberi

dükkan kiracısı çevre temizlik vergisini ödemiyor

Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?

Dükkanların çevre temizlik vergisi, belediyeye gidilerek ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergisi çöp vergisi olarak da biliniyor.


Peki, dükkanda kiracı olması halinde çevre temizlik vergisini kim öder? Dükkan kiracısı çevre temizlik vergisi öder mi?


Çevre temizlik vergisinin mükellefi dükkanın kullanıcısı oluyor. Eğer dükkanın kullanan kiracı iser vergiyi kiracı ödemek ile yükümlü oluyor.


İşyeri çevre temizlik vergisi ödeme ayları 2014:

1. taksit ödemesi Mart ayında başlıyor. 

2. taksit ödemesi ise Kasım ayında ödeniyor.


İşyerleri ve Diğer Şekilde Kullanılan Binalara Ait Çevre Temizlik Vergisi

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacaktır.


Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi


Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan...