22 / 12 / 2024

dükkan stopajını kim öder

dükkan stopajını kim öder

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Aydın ve Kırklareli’nde belediyeler, arsa, arazi ve dükkan satıyor! 250 bin TL’den başlayan fiyatlarla…

Aydın ve Kırklareli’nde belediyeler toplam 25 adet arsa, arazi ve dükkanın satışını duyurdu. Peki arazilerin satış ihalesi ne zaman yapılacak, gayrimenkuller için istenen fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar…

Belediyeler Balıkesir’de arsa, Konya’da dükkan satıyor!

Balıkesir ve Konya’da belediyeler arsa ve dükkan satacaklarını duyurdu. Peki satış ihalesi ne zaman yapılacak? Gayrimenkullerin satış bedeli ne kadar? İşte merak edilen soruların cevapları…

1942'de Eminönü'nde 16 bin TL'ye satılık dükkan!

1942 yılında Eminönü meydanda kira getirisi iyi olan bir dükkan 16 bin liraya satılıyormuş.

1954'de Esnaf Birliği kongresinde dükkan kiraları gündeme gelmiş! Kiralar serbest bırakılacak!

1954 yılında Esnaf Birliği Kongresi'nde dükkan kiralarının 1955 yılında itibaren serbest bırakılması konusu masaya yatırılmış.

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.

Yatırımcıların ilgisi dükkan ve ticari alanlara kayıyor: Ticari gayrimenkullerin amortisman süresi konutlardan daha kısa

Son zamanlarda yatırımcıların ilgisinin dükkan ve ticari alanlara kaydığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Konut kiraları gündemden düşmezken, mağaza ve iş yeri kiraları da yükselmeye devam ediyor. Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artarken, cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı.

1933 yılında Eminönü'nde dükkan kiraları 50 TL!

Eminönü'nde Mal Müdürlüğü'nden Gühane Hastanesi karşısındaki iki dükkan elli liradan kiraya verilmiş.

1942'de 2 bin TL sigorta parası için dükkanını yaktı! Geceyi nezarette geçirdi!

1942 yılında Samatya'da bir dükkan sahibi sigortadan para alabilmek için bakkalını ateşe vermiş. 

Ev ve dükkan sahipleri 'Kira Tespit Davalarını' deşifre ediyor! Bu koşullarda ev alıp kiraya vermek aptallık!

Milyonlarca ev ve dükkan sahibi sosyal medyadan 'Kira Tespit Davalarını' deşifre etmeye başladı. İşte milyonlarca mağdur başlarından geçenleri böyle anlattı...

Konut satışlarının durması emlakçıları işsiz bıraktı! Emlakçılar isyanda! Her ay 85 emlak dükkanı kapanıyor!

Konut kredi faizlerinin yüksek olmasıyla konut satışları durma noktasına geldi. Satışlardaki bu düşüş en çok emlakçıları etkiledi. İstanbul'da her ay 85 emlak dükkanın kapandığını söyleyen emlakçılar isyan etti. 

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endeksi şaşırttı: İstanbul’da konut lehine açılan fark, 2024'ün ilk çeyreğinde kapandı! 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, TCMB'nin konut ve dükkan fiyat endekslerine değinerek, İstanbul’da 2021 ortasından itibaren konut lehine açılan farkın 2024 ilk çeyrekte kapanmış göründüğünü belirtti.

dükkan stopajını kim öder Haberi

dükkan stopajını kim öder

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Vergi tevkifatı olarak da bilinen stopaj, gerçek ve tüzel kişilere ait mülklerin işyeri amaçlı kiraya verilmesinde, kiracı tarafından brüt kira bedeli üzerinden kesintiye tabi tutularak vergi dairesine ödenen vergi olarak tanımlanıyor. 


Gelir Vergisi Kanunun 94. maddesinde stopaj kesintisi açıklanıyor. Bu maddede hangi ödemelerden vergi tevkifatı yapılacağı ayrıntılı olarak belirtiliyor:


Madde 94

"Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler aşağıdaki bentlerde sayılan ödemeleri (avans olarak ödenenler dahil) nakden veya hesaben yaptıkları sırada, istihkak sahiplerinin gelir vergilerine mahsuben tevkifat yapmaya mecburdurlar."


Söz...