25 / 07 / 2024

dükkan tapu masrafı

dükkan tapu masrafı

Tüzel kişilerin gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu yerin tapu dairesinde devir işlemleri yapılabiliyor. Peki, devir için ödenecek işyeri tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

Ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar?

Tapu masrafları, gayrimenkul alım satım işleminde bulunacak kimseler tarafından merak ediliyor. Tapu alım satım işi olanlar, devir için belirli oranda masraf ödüyorlar. Peki, ev alırken tapu masrafı 2022 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Tapu harcı hesaplama 2022! Ev, arsa, dükkan tapu harcı ne kadar?

Tapu dairelerinde yapılan işlemlerin başında alım satım/devir işlemleri yer alıyor. Gayrimenkulünü satanlar da alanlar da tapu harcı ödüyor. Peki, tapu alım satım harcı ne kadar?

2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor?

Kamu bankaları tarafından uygulanan düşük faizli kredilerler beraber ev satışlarında artış yaşandı. Peki 2020 yılı tapu masrafı hesaplama nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilenler...

Sıfır konut tapu masrafı 2018!

Sıfır konutun tapu işlemleri için mevcut uygulamada alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Ancak sıfır konut tapu masrafının düşürülmesine yönelik kanun görüşmeleri devam ediyor...

2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? 

Yeni ev satın alan vatandaşlar tapu dairesinde bazı masraflar ödüyor. Peki 2017 yılında ev alanlar ne kadar tapu masrafı ödedi? Peki 2018 yılında tapu harcı artacak mı? diyorsanız işte yanıtı...

Dükkan tapu devri masrafları 2016!

Dükkan tapu devir işlemleri, alıcı ve satıcının tapu dairesine müracaat etmesi ile başlıyor. Peki, dükkan tapu devri için gerekli belgeler nelerdir? Dükkan tapu devri masrafları 2016 ne kadar?

Ev alırken tapu masrafı ne kadar?

İlk defa tapu dairesinde alım satım işleminiz olduğunu ve ev satın alma sürecinde olduğunuzu düşünelim. Ev alırken hangi belgeler gerekli olur? Ev alırken tapu masrafı ne kadar tutar diyorsanız işte yanıtı..

Tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Gayrimenkul sahibinin taşınmazını devretmek istemesi halinde, bu işlem tapu müdürlüğünde yapılıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan devir için bazı masraflar ödeniyor. İşte tapu masrafı hesaplama programı 2015!

Hisseli dükkan almak için ne gerekir?

Taşınmaz mal tapu devir işlemleri tapu müdürlüğünde yapılıyor. Devir için gerekli belgelerin verilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, hisseli dükkan almak için ne gerekir? Devir nasıl olur?

Hisseli dükkan nasıl satılır?

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğüne alıcı ve satıcının başvurması halinde yapılıyor. Peki, bir taşınmaz hisseli ise ne olur? Hisseli dükkan nasıl satılır?

Krediyle alınan evin tapu masrafı 2015!

Tapu dairesinde gerçek alım satım bedelinin beyan edilmesi gerekiyor. Peki, gayrimenkulü 150 bin TL'ye aldığınızı ancak bankadan 100 bin TL kredi kullandığınızı düşünelim. Bu durumda krediyle alınan evin tapu masrafı 2015 ne olacaktır?

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

dükkan tapu masrafı Haberi

dükkan tapu masrafı

İşyeri tapu masrafları 2015!

İster gerçek kişi olsun ister tüzel kişi olsun, gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu yerin tapu dairesinde devir işlemleri yapılabiliyor.


Devir işlemleri için öncelikle gerekli belgelerin temin edilmesi, onaylanması ve tapu masraflarının da ödenmesi gerekiyor. 


Peki, işyeri satışında gerekli olan evraklar nelerdir? İşyeri tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?


Gerekli olan belgeler

Tüzel kişilerde tapuda satış için gerekli evraklar..

- Türk Ticaret Kanunu hükümlerine tabi şirketlerin Ticaret Sicil Memurluğunca düzenlenmiş, taşınmaz mala ilişkin satışlarda yetkinin ve yetkililerin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı yetki belgesi, ilgili sanayi ve ticaret odası müdürlüğünden tasdikli olarak alınır. işlemin yapıldığı yıla ait olmalıdır.

- Şirket vergi levhası aslı ve örneği, son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği,

- Şirket yetkilisinin imza sirküleri,

- Şirket adına satışta...