28 / 04 / 2024

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?



İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor.


Devir için tapu dairesinden randevu alınıyor. Randevu günü ve saatinde gerekli belgeler ile birlikte tapuda bulunulması gerekiyor.


Gerekli belgeler..

Satıcı için; Nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi, 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, Temiz belgesi gerekirken;


Alıcı için ise; Nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi, 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evrakları gerekli oluyor.


İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Tapu masrafları, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden ödeniyor. Satış değeri üzerinden binde 20 oranında hem alıcının hem de satıcının harç ödemesi gerekiyor.


Alım bedelinin eksik gösterilmesi durumunda 3 katına kadar ceza uygulanıyor. Ayrıca, tapu döner sermaye ücretinin de ödenmesi gerekiyor. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı Tarifesine göre, tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL oldu.


İşyeri kira sözleşmesi 2015!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön