02 / 05 / 2024

işyeri tapu harçları

işyeri tapu harçları

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

İşyeri tapu harcı 2015!

Bir dükkan veya ofis satın almak istediğinizi düşünelim. Diğer taşınmaz mallar gibi bu gayrimenkulün satışı da Tapu Dairesinde gerçekleşiyor. Peki, işyeri tapusu nasıl devredilir? İşyeri tapu harcı 2015 ne kadar?

İşyeri tapu masrafları 2015!

Tüzel kişilerin gayrimenkul alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu yerin tapu dairesinde devir işlemleri yapılabiliyor. Peki, devir için ödenecek işyeri tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Yeni yılda harçlar artıyor! 800 TL için tapu dairelerine baskı arttı kuyruklar uzadı!

Yeni yıla sayılı günler kala tapu harçlarına zam geleceğini öğrenen vatandaşlar tapu dairelerini arayarak işlemlerin 31 Aralık'a kadar uzatılması konusunda baskı yapmaya başladı. 

İki ilde 5 iş yeri satılıyor! Yatırımcılar dikkat!

Bilecik ve Ordu'da yer alan 5 adet iş yeri satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların radarına giren o ihale ilanları...

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Tapu harçlarına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne kadar oldu?

Temmuz ayı maaş zamlarının belli olmasından sonra pek çok kalemde ödemeler artırıldı. Bu durumda, Tapu harç ücretleri zamlandı mı? sorusu da araştırılmaya başlandı. Peki, Tapu harcına zam geldi mi? 2023 Tapu harç ücretleri ne oldu?

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika! Şimdi bakın!

Tapu harçları arttı mı? Tapu harç ücretlerinde son dakika... Şimdi tek tek açıklanan bu detaylara bir bakın...

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

2023 tapu masrafında son dakika... Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023...Hemen bakın...

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Niğde Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde 24 adet iş yeri yaptırılacak!

Niğde Bor Ayder Dericiler ve Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı 24 adet iş yeri yaptıracak.

Tapu harcı nedir? Tapu harç bedeli ne kadar?

Tapu harcına dair vatandaşların merak ettiği bazı huşular bulunmaktadır. Özellikle “Tapu harç bedeli ne kadar?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte tapu harcına dair detaylar!

Hatay Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde 183 adet iş yeri yaptırılacak!

Hatay Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kredi desteği 183 adet iş yeri yaptıracak. 

Arsa, tarla ve iş yeri satışları 2021'de rekor kırdı!

Türkiye genelinde arsa, tarla ve iş yeri gibi konut dışı gayrimenkul satışları 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

işyeri tapu harçları Haberi

işyeri tapu harçları

İşyeri satın alan kişi veya şirketlerin tapudaki işlemleri için belli masrafları oluyor. Bu masraflar tapu harcı ve tapu döner sermaye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 


Geçtiğimiz sene 87,25 TL olarak tahsil edilen tapu döner sermaye hizmet bedeli 2017'de 90,50 TL olarak tahsil ediliyor. İlave hizmet bedeli ise 2016'da 11,75 TL iken 2017'de 12,25 TL olarak ödeniyor. 


Tapu harcı da, satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyordu. Ancak geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere bir karar alındı. Karar gereğince tapu masrafı binde 20'den binde 15'e düştü.


İşyeri tapu masrafı 2017 örneği

Tapu harcı oranı: Binde 15

Satış bedeli: 500 bin TL

Tapu harcı bedeli: 7 bin 500 TL (alıcı ve satıcı ayrı ayrı)

Toplam harç: 15 bin TL (alıcı+satıcı)


Tapuda...