02 / 05 / 2024

işyeri tapu masrafları

işyeri tapu masrafları

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor. Peki, işyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

İşyeri tapu masrafı ne kadar?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında belli oranlarda tapu masrafının ödenmesi gerekiyor. Peki, iş yeri tapu masrafı ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Yeni yılda tapu masrafları cep yakacak! Ev ve arazi tapu masraflarına ne kadar zam geldi?

Yeni yılda iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artarken, tapu masrafları ve emlak vergisi de arttı. Kimi  işlemlerde 2, kimisinde ise 4 kat daha yüksek ücret ödenecek.

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Tapu masrafları 2022 ne kadar? Tapu harcı hesaplama örnekleri

2022 yılında tapu alım satım işi olanlar, devir için belli tutarlarda masraf ödüyor. Ev, arsa, arazi ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri, tapu dairelerinde gerçekleşiyor. Peki tapu masrafları 2022 ne kadar? İşte tapu harcı hesaplama örnekleri...

2021'de tapu masrafları arttı!

2021'de tapu masraflarında gerek emlak vergisi değerlerindeki artış gerekse döner sermaye işletmesi tarifesindeki değişiklikler sebebiyle tapu işlem masrafları da arttı.

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

Tapu masrafları 2021!

Gayrimenkullerin alım satım işleminin ardından doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak?

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

Tapu masrafları 2020!

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu masrafları 2020'de ne kadar ve nasıl yapılır?

Tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemi sonrasında doğan tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki tapuda hangi belgeler gerekli? Tapu masrafları ne kadar?

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

işyeri tapu masrafları Haberi

işyeri tapu masrafları

İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Dükkan ve ofis gibi niteliği işyeri olan bir taşınmaz mal satın alacağınızı farz edelim. İşyeri devir işlemleri için tapu dairesinde masrafları tarafların ödemesi gerekiyor.


Devir için tapu dairesinden randevu alınıyor. Randevu günü ve saatinde gerekli belgeler ile birlikte tapuda bulunulması gerekiyor.


Gerekli belgeler..

Satıcı için; Nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi, 6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, Temiz belgesi gerekirken;


Alıcı için ise; Nüfus cüzdanı aslı ya da fotokopisi, 6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, Belediye rayiç belgesi ve tapunun aslı veya fotokopisi, ödemede kredi kullanılmış ise, ipotek evrakları gerekli oluyor.


İşyeri tapu masrafı 2015 ne kadar?

Tapu masrafları, gerçekleşen alım satım bedeli üzerinden ödeniyor. Satış değeri üzerinden binde 20 oranında hem alıcının hem de satıcının harç ödemesi...