28 / 04 / 2024

dükkan tapulu mesken

dükkan tapulu mesken

Kimi apartmanlarda, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde cezalarla karşılaşabiliyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan tapulu ev alınır mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan ve iskan belgesi alınarak kat mülkiyeti tapusu çıkarılan apartmanda bulunan dükkan tapulu ev alınır mı? Dükkan tapulu evde oturmanın dezavantajları nelerdir?

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedelinde de belli oranlarda artış yapılıyor. Mesken ve dükkan kiralamalarında artış farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Ekim 2015 nasıl hesaplanır?

Dükkan için ne kadar çevre temizlik vergisi ödenir?

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi ödemesi mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Peki, dükkan için ne kadar çevre temizlik vergisi ödenir?

Dükkan kira artış oranları Haziran 2015!

Mesken kiralamalarında dönemin ÜFE oranlarına göre zam yapılması gerekiyor. Ancak bu kural dükkanlarda uygulanmıyor. Peki, dükkan kiracısına nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranları Haziran 2015...

Dükkan sahipleri ne kadar emlak vergisi öder?

Mesken, dükkan, arazi ve arsa sahipleri, 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılında dükkan sahipleri ne kadar emlak vergisi öder?

Dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedeline zam yapma hakkına sahip oluyor. Dükkan kira zam hesaplamaları, mesken kira artış hesaplamalarından farklı olarak yapılıyor. Peki, dükkan kira zamları nasıl yapılır?

Dükkan tapulu daire alınır mı?

Taşınmaz mallar, tapuya hangi şekilde tescil edildiyse o şekilde kullanılması gerekiyor. Ancak kimi dükkan tapulu bağımsız bölümler mesken olarak kullanılabiliyor. Peki, dükkan tapulu daire alınır mı?

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44. madde gereğince mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı kullanıcıları tarafından ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan kira zammı nasıl hesaplanır?

6098 sayılı kira kanununda yapılan değişikliklere göre mesken ve dükkan kira zam hesaplamaları birbirinden ayrıldı. Peki, dükkan kira zammı nasıl hesaplanır? İşte dükkan kira zam hesaplamaları..

dükkan tapulu mesken Haberi

dükkan tapulu mesken

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Kimi apartman binalarında, projesinde ve tapuda dükkan olarak kayıtlı bağımsız bölümler daire olarak kullanılabiliyor. Ancak bunun yasal usulüne uygun bir şekilde yapılmaması halinde taraflar bazı cezalarla karşılaşabiliyor.


Diğer kat malikleri tarafından şikayet edilmemek ve herhangi bir ceza ile karşılaşmamak için dükkan tapusunun daire tapusune çevrilmesi gerekiyor. Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?


Dükkan tapusu daire tapusuna çevirme..

Dükkan tapusunu ev tapusuna çevirebilmek için öncelikle apartmanda bulunan diğer kat maliklerinin hepsinden onay alınması gerekiyor.


Bu onay alındıktan sonra ise tapu dairesinde cins değişikliği işlemi yapılarak dükkan tapusu mesken tapusuna çevrilebiliyor.


Cins değişikliği..

Cins değişikliği işlemi, bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale; bağ, bahçe, tarla vb. iken arsaya; arsa veya arazi iken, bağ, bahçe ve benzeri...