02 / 10 / 2024

Dükkan yatırımında 5 önemli unsur

Dükkan yatırımında 5 önemli unsur

Karma emlak projelerinde teslime hazır hale gelen ticari üniteler satışa çıktı. Her projede farklı alternatiflerde dükkân bulunuyor. Ancak uzmanlar akıllı dükkân yatırımı için 5 önemli püf noktaya dikkat çekiyor...

Konut yatırımında İstanbul İzmir ve Ankara'nın en karlı ilçeleri! Ev alacaklar hemen bakın! 

Elinde nakit parası olan yatırımcılar konuta yönelirken, konut yatırımında 3 büyükşehrin en karlı ilçeleri açıklandı. İşte o rakamlar... 

Konut yatırımında kaybetmek de var. Tapuda kilitlenip kalmayın!

Konut piyasasında Temmuz ayında başlayan hareketlilik devam ederken, stratejist ve yatırım danışmanı Evren Kirikoğlu yatırım için ev alacakları uyardı. Her yatırımında olduğu gibi konutta da kaybetme riski olduğunu söyledi.

Türklerin yurt dışı gayrimenkul yatırımları 10 senede 16 kat arttı!

Yurt içinde yerleşik kişilerin yurt dışındaki doğrudan yatırımları ocak-temmuz arasında 3 milyar 401 milyon dolar oldu. Türklerin 2014 yılından 2024 yılına kadar 16 kat artan yurt dışı gayrimenkul yatırımı, bu yıl 1 milyar 470 milyon dolara ulaştı.

Gayrimenkul uzmanı Kırklareli'de arazi yatırımında fırsat bölgeleri sıraladı: Trakya'da toprak değer kaybetmez! 

Yeni bir arsa ya da arazi almak isteyenler merakla değerlenecek ve değer kaybetmeyecek bölgeleri araştırıyor. Gayrimenkul uzmanı, toprak yatırımında Trakya'yı işaret etti. İşte o açıklama...

Konut yatırımında rota değişti! Yatırımcılar artık yurt dışına yöneliyor

Hem Türk vatandaşları hem de Türk müteahhitler konut yatırımı için yönünü yurtdışına çevirdi. Türkiye’de yüksek faiz ve inşaat maliyetlerindeki artışın etkisiyle konut sektörü rotayı yurtdışına kırdı.

Gayrimenkul yatırımında manzara değişti! Yurt dışından gelen ve giden gayrimenkul yatırımı neredeyse eşitlendi!

2024 yılının ilk 6 ayında yurt dışına 1 milyar 239 milyon dolar gayrimenkul yatırımı yapılırken, aynı dönemde gayrimenkul için gelen yabancı doğrudan yatırım 1 milyar 535 milyon dolar oldu. Yurt dışından gelen gayrimenkul yatırımı ile yurt dışına giden neredeyse eşit hale geldi. 

Uzmanı açıkladı: Arazi yatırımında öncelikli olacak 5 temel nokta!

Arazi alacaklar için öncelikli 5 temel nokta açıklandı. Peki arazi yatırımında nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs, konut ve arsa yatırımında en iyi lokasyonların başında geliyor!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, konut ve arsa yatırımı konusunda en iyi lokasyonların başında Kıbrıs'ın geldiğini belirtti. Kıbrıs'ın arsa ve konut yatırımı için değerli olduğunu belirten Gültekin yatırımcıları uyardı.

Konut yatırımında Türkiye Rusların radarından çıktı! Artık konut almak istemiyorlar...

Rusların yurt dışından konut satın alma taleplerine yönelik ülkeler belli oldu. Türkiye'ye yapılan yatırım sert düştü ve ilk beşe bile giremedi. 

Gayrimenkul yatırımında işin kaymağını önce toprak yatırımcısı yer!

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabından gayrimenkul yatırımında pastadan en büyük dilimin toprak yatırımcısının yediğini açıkladı. İşte detaylar...

Yurt dışından ev almak isteyenler dikkat! İşte konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirler!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut yatırımında gözde olan ülke ve şehirleri açıkladı. Peki konut yatırımında en gözde ülkeler hangileri?

Kaya Holding'den ilk yurt dışı otel yatırımı! Londra'daki Great Northern Hotel'i satın aldı! 

Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Londra'nın en prestijli bölgelerden olan King's Cross'ta yer alan Great Northern Hotel'i satın alarak yaptı. 

Arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden arsa ve arazi yatırımında lokasyon seçimi yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Dükkan yatırımında 5 önemli unsur Haberi

Dükkan yatırımında 5 önemli unsur

Karma emlak projelerinde teslime hazır hale gelen ticari üniteler satışa çıktı. Her projede farklı alternatiflerde dükkân bulunuyor. Ancak uzmanlar akıllı dükkân yatırımı için 5 önemli püf noktaya dikkat çekiyor. Yüksek kira getirisi sunan dükkânlar yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Ancak ticari ünite yatırımı yaparken birçok önemli noktaya dikkat etmek gerekiyor. Re/Max Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan, ticari gayrimenkul yatırımının, hem kira getirisi sunması hem konuta göre kendini daha kısa sürede amorti etmesi nedeniyle avantajlı olduğunu söylüyor. 


1. Lokasyon çok önemli: 

Ticari bir gayrimenkul alırken dikkat edilecek en önemli unsurlar lokasyon. Bu nedenle alınacak dükkânın gelişen, rant alan bir bölgede olması, nüfusunun yoğun ve yaya yolu üzerinde bulunması tercih edilmeli. 


2. Park imkanına dikkat: 

Yatırım yapılacak yerin, kolay erişilebilir, önünde kısa süreli...