17 / 05 / 2024

dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü

dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü

Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü? Dükkan nasıl ikiye bölünebilir? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar..

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Dünyanın en büyük 722 şirketi toplam karlarını yüzde 89 artırdı! 2022'de 722 şirketin karı 1,1 trilyon dolar oldu!

Tüm dünyada hayat pahalılığı kriziyle karşı karşıya kalınmışken, dünyanın en büyük 722 şirketinin, artan fiyatlar ve faiz oranlarıyla üst üste 2 sene 1 trilyon doların üzerinde aşırı kar elde ettiği açıklandı. İşte ayrıntılar...

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

Dünyanın en büyük yatında daire fiyatları 9.5 milyon Euro'dan başlıyor!

Dünyanın en büyük yatında 9.5 milyon Euro tutarından başlayan fiyatlarla, satılık 39 daire sunuluyor. Geminin 2024 yılında denize indirilmesi hedefleniyor. 

Dünyanın en büyük 'kasasız' mağazası Çin'de hizmete açıldı!

Yazılım şirketi AiFi, Çin’in en büyük kentlerinden Şanghay'da dünyanın en büyük 'kasasız' mağazasını hizmete açtı. Mağazada müşterilerin aldığı ürünler, kameralar tarafından otomatik şekilde tanımlanıyor ve akıllı sepet oluşturuyor

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Limak İnşaat dünyanın en büyük 61'nci müteahitlik şirketi oldu!

Limak İnşaat, Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record'un (ENR) hazırladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2020 listesinde 2019 yılına kıyasla 6 basamak birden artarak 61’inci sıraya yerleşti.

Alarko GYO Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 dükkanın değerleme raporu!

Alarko GYO portföyündeki Büyükçekmece Alkent 2000 Çarşı'daki 10 adet dükkanın 30 Aralık 2019 tarihli raporunun 4.13 ve 4.17 maddeleri revize edildi.

Bendevi Palandöken'den fatura tepkisi: Kapalı dükkanın ortalama tüketimi mi olur?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, virüs nedeniyle dükkanını kapatan esnafa yakmadığı elektrik, kullanmadığı doğalgaz için fatura çıkarılmasına“Akıl alır gibi değil, Deli Dumrul gibi” sözleriyle tepki verdi

dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü Haberi

dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü

Dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?

Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir. Peki, dükkanın ikiye bölünmesi mümkün mü?


Kat mülkiyet tapusu olan bir dükkanda değişiklik yapılması ve dükkanın ikiye bölünmesi için kat maliklerinden izin alınması gerekiyor. İzin alındıktan sonra, belediyede...