28 / 04 / 2024

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Geçtiğimiz yılı beklendiği gibi kapamayan altında 2023 için çok olumlu yorumlar geliyor. Uzmanların çoğu 2023’ün ‘altın yılı’ olacağı görüşünde. Peki bu değerli madende 2023 gerçekten ‘altın yıl’ olacak mı? Dünyanın en büyük uzmanlarından biri işte bu sorunun yanıtını verdi!



Dünyanın en fazla rağbet gören yatırım araçlarından altının gram fiyatları, yeni yılın 4. gününde de yükselişini devam ettirdi.

Elinde altını olanlar, bu sene altın alacaklar dikkat! Dünyanın en büyük uzmanlarından biri duyurdu!

Bu emtiadaki fiyatlar, piyasadaki çalkantı ve artan durgunluk beklentilerinin yarattığı güvenli liman talebi ve merkez bankalarının yaptığı altın alımının talebi desteklemesiyle kasım ayının başından bu yana genel bir yükseliş içine girdi.

Diğer yandan, son günlerde büyük ekonomiler için daha yoğun şekilde seslendirilen resesyon uyarıları ve Çin'de önlemlerin hafifletilmesiyle yaşanan şiddetli virüs dalgası da değerli metale güvenli liman talebinin daha da artmasına neden oldu.

Fiyatlardaki günlük yükseliş yüzde 1’i aşarak son 6 ayın en yüksek seviyelerine tırmanırken, gram altında yeni rekorlar bugün de devam etti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Ons fiyatı bugün yüzde 1,07 artışla 1857 dolardan işlem görürken, gram altın fiyatı, yüzde 1,3 değer kazancıyla 1120 liraya yükseldi. Ayrıca çeyrek altın 1840, Cumhuriyet altını da 7 bin 450 liradan alıcı buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön