04 / 05 / 2024

Dünya Ekonomi Forumu

Dünya Ekonomi Forumu

Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Çalık Gayrimenkul'ün yüzde 25-35 oranında hissesini bu yılın 3.çeyreğinde halka arz etmeyi planladıklarını bildirdi.

Taner Yıldız: 23 nükleer ünite kuracağız, sokak lambalarından 400 milyon TL tasarruf edeceğiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji ihtiyacımızı 2023 yılına kadar, en az 23 nükleer üniteyle telafi etmek istiyoruz dedi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Dünyaya ekonomi hakkında flaş uyarı. Uzun süre yüksek kalacak

Dünya ekonomisine faizler hakkında flaş bir uyarı yapıldı. Ekonomi ile ilgilenen herkesin bilmesi gerekiyor.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Soros yine ortaya çıkıp bombayı patlattı: Sonun başlangıcı olacak diyerek açıkladı

İsviçre’nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) dünyanın ve ekonominin geleceği masaya yatırıldı. Panelde konuşan ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Dünya ekonomisi stagflasyon tehdidi altında mı? Fitch Türkiye tahminini düşürdü

Dünya ekonomisi pandemi ve savaşın etkisiyle ciddi bir ekonomi sınavından geçiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, stagflasyona ilişkin 'Tehlike yok' dedi. Fitch de enflasyon tahminlerini açıkladı.

Dünya ekonomisi 2022 yılında 100 trilyon doları aşacak!

Ekonomi ve İş Araştırması Merkezi’ne göre, dünya ekonomisinin 2022 yılında 100 trilyon doları aşması bekleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu: Konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu yayınlandı. Rapora göre konut fiyatları reel ekonomiden uzaklaşıyor.

Dünya Bankası: Küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşayacak!

Dünya Bankası, koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında küresel ekonominin yüzde 5, kişi başı gayrısafi yurtiçi hasılanın (GSYH) da yüzde 6.2 küçüleceğini tahmin ediyor.

Dünya Bankası: Kovid-19 eğitimde kalıcı kayba neden olabilir!

Dünya Bankası, Kovid-19 salgınından dolayı okulların kapanmasının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini aktardı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporundan 'küresel resesyon riski' çıktı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun anket yöntemiyle hazırladığı raporda, başta gençler arasında olmak üzere, yüksek yapısal işsizlik en büyük ikinci endişe olarak nitelendirildi.

Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda!

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Ekonomi artık dünyada doğuya doğru kayıyor. Dünya ekonomisinin yüzde 50'si doğuda. Onun için doğuya ihracatımızı artırmak durumundayız." dedi.

Dünya Ekonomi Forumu Haberi

Dünya Ekonomi Forumu


     İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) AA muhabirinin sorularını cevaplayan Yetgin, ''Çalık Gayrimenkul'ü 2013'ün sonbaharında halka arz etmeyi planlıyoruz. Yüzde 25-30 oranında bir hisse arzı yapacağız. Hazırlıklara başladık. Sonbaharda halka arzımızı gerçekleştireceğiz'' dedi. 

     Halka arza hazırlanan Çalık Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönemde birçok büyük kapsamlı proje ile ilgilediğini vurgulayan Yetgin, ''Toplam portföyümüz 4 milyar dolar civarında'' diye konuştu. 

     Yatırımlarını hızla sürdürmek istediklerini dile getiren Yetgin, Karaköy-den Tophane'ye kadar uzanan sahil şeridinde konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri ve restoranların yer alacağı turizm merkezi Galataport konusuna da değinerek, ''Galataport ihalesiyle de yakında ilgileniyoruz. Bu projede yer almak istiyoruz'' dedi. 

     ''Tarlabaşı Kentsel Yenileme'' projesindeki çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yetgin, Tarlabaşı'nda kamu ve özel sektör ortaklığı ile ilk yenileme...