28 / 04 / 2024

Soros yine ortaya çıkıp bombayı patlattı: Sonun başlangıcı olacak diyerek açıkladı

Soros yine ortaya çıkıp bombayı patlattı: Sonun başlangıcı olacak diyerek açıkladı

İsviçre’nin Davos kasabasından düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda (WEF) dünyanın ve ekonominin geleceği masaya yatırıldı. Panelde konuşan ABD’li iş insanı ve eski finansçı George Soros, kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Dünyanın koronavirüs sürecinden sonra Rusya ukrayna savaşı yüzünden dengesini hala bulamaması yeni bir krizin tetikleyicisi olabilir mi? Davos Ekonomik Forumu'nda bir araya gelen Avrupalı liderler yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı. 

Forumda konuşan  Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, Avrupa’nın daha etkili olabilmesi için gücünün farkına varıp iş birliği içerisinde çalışması gerektiğini söyledi.

Lagarde konuşmasında, “Ukrayna’daki savaş hepimize gösterdi ki, birlikte kolektif olarak hareket ettiğimizde ne kadar güçlü ve etkili olduğumuzu (daha öncesinde) bilmiyormuşuz. Para politikasında başkalarıyla müzakerelerde gerçekten şart ve koşulları belirleyebilen devasa bir piyasayı temsil ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Avro Bölgesi’ne ilerleyen dönemde Hırvatistan’ın, Bulgaristan’ın da katılması halinde 21 ülkede aynı para biriminin kullanılacağını belirten Lagarde, “Bu (Avro) dünyadaki ikinci uluslararası para birimi. Evet belki doların özel ayrıcalığına sahip değil ama dünyanın ikinci uluslararası para birimi konumunda.” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön