05 / 07 / 2024

Dünya Kentleşme Beklentileri 2014 raporu

Dünya Kentleşme Beklentileri 2014 raporu

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66 ' sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo...

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye sevindiren haber!

Dünya Bankası, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 3.2'den yüzde 4.2'ye yükseltti. Raporda, Türk ekonomisinin gelecek sene yüzde 3,1 ve 2025'te yüzde 3,9 büyümesinin beklendiği belirtildi.

ATM'den para çekmek yasaklandı. Son dakika olarak duyuruldu. Dünya şaşkına döndü. Banka müşterileri dondu

Bir ülkede ATM'den para çekmek yasaklandı. Bu flaş gelişme "Son dakika" olarak duyuruldu. Tüm dünya bu haberle birlikte büyük bir şaşkınlık yaşadı. İşte detaylar...

Dünya Altın Konseyi’nden tüm hesapları alt üst edecek yeni tahmin!

Dünya Altın Konseyi’nden kritik bir açıklama geldi. “Altın fiyatlarının 1.900 doların altına düşme ihtimalini ortaya çıkaracak ters rüzgârlar esmeyi sürdürecek” yorumunda bulunan uzmanlar, 100 dolarlık gerilemede bile piyasanın hâlâ sağlıklı olduğunu ifade etti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünenlere alternatif çıktı. İşte dünya onu konuşuyor!

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Dünya basını Afganistan’ın Gazni vilayetini konuşuyor! Şimdi de Çin el attı!

Küresel piyasanın baş aktörlerinden Çin, Afganistan'ın lityum ve altın madenlerine göz dikti. Dünya basınında geniş yer alan gelişme, birçok ülkenin ekonomi gündemi arasında ilk sıralarda yer aldı. İşte detaylar…

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye korkutan haber! Duyan inanmıyor...

Dünya Bankası yayımladığı son raporunda Türkiye için 2023 yılı büyüme tahminini 0,5 puan düşürerek yüzde 2,7'ye çekti. 2024 yılı tahmini ise değişmeyerek yüzde 4'te kaldı. Yayımlanan raporda 2023 yılı için küresel büyüme tahmini de düşürüldü. Dünya Bankası Başkanı David Malpass “Kalkınmanın karşı ka

Teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü?

Yarının dünyasında öne çıkan kavramların başında sürdürülebilir şehirler inşa edilmeye başlıyor. Peki, teknoloji ile kapsayıcı ve sürdürülebilir kentleşme mümkün mü? İşte detaylar...

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Dünya Bankası Türkiye’nin 2020’de yüzde 0,5 büyümesini bekliyor!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin bu yıl sonunda baz senaryoya göre yüzde 0,5, gelecek iki yılın sonunda ise yüzde 4 büyüme kaydedeceği tahmininde bulundu.

Kars Belediye Meclisi'nde inşaat sektörü ve kentleşme görüşüldü!

Kars Belediye Başkanlığı, yapılaşmaların daha düzenli ve sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için ‘Kentleşme Ve İmar Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştayda inşaat sektörü, kentleşme ve imar görüşüldü.

Plansız ve düzensiz şehirleşme kangrene yol açıyor!

Plansız ve düzensiz şehirleşme ülkemizin ekonomisinde kangrene yol açıyor. Çarpık kentleşmenin çözümü olarak ise kırsal dönüşüm olarak gösteriliyor.

Dünya Kentleşme Beklentileri 2014 raporu Haberi

Dünya Kentleşme Beklentileri 2014 raporu

BM, 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 66'sının kentli olmasını beklediklerini bildirdi. Dünyanın en kalabalık kentleri, Tokyo, Yeni Delhi, Shangai, Mumbai ve Sao Paulo.


BM Ekonomik ve Sosyal İşler Birimi tarafından yayınlanan "Dünya Kentleşme Beklentileri" 2014 raporunda, halen dünya nüfusunun yüzde 54'ünün kentlerde yaşadığı belirtilerek bu oranın 2050 yılında yüzde 66'ya çıkmasının beklendiği kaydedildi.


Rapora ilişkin bugün BM'den yapılan açıklamada, ekonomik büyümenin kentleşmeyi de etkileyeceği vurgulanarak, 2050 yılına kadar Hindistan, Çin ve Nijerya'nın kırsal bölgelerinin büyük bölümünün kentleşeceği ve 2 buçuk milyar kişinin daha kentli nüfusa ekleneceği belirtildi.


Mega kentlerin mevcut nüfuslarına yer verilen raporda, en kalabalık kentler olarak 38 milyon nüfusla Tokyo, 25 milyon nüfusla Yeni Delhi, 23 milyonla Shanghai, 21'er milyon nüfusla Mumbai ve Sao Paulo sıralandı.


Tokyo'nun 2030'da 37 milyona düşeceği...