05 / 05 / 2024

Dünya konut piyasaları

Dünya konut piyasaları

Konut fiyatları 2012 yılının ilk 6 ayında dünya genelinde düşme eğiliminde… Asya’da konut fiyatları düşüyor, Avrupa’da düşüyor, Amerika’da düşüyor...

Dünya Şehir Maltepe'de 60 ay vade ve yüzde 15 indirim fırsatı!

Dünya Şehir Maltepe projesinde konut teslimleri Aralık 2025'te yapılacak. Projeden ev sahibi olmak isteyenlere 60 ay vade ve yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Dünya Şehir Maltepe'de konut fiyatları ne kadar?

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Barınma enflasyonu yayılıyor! Barınmak dünya genelinde mi lüks oldu? 

ABD’de Mortgage Bankacıları Birliği (MBA), Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) ve Ulusal Konut İnşaatçıları Birliği (NAHB) konut sektörüne ilişkin bir rapor kaleme aldı ve bu raporda barınma sorununa yer verildi. Peki barınmak dünya genelinde mi lüks oldu?  

Dünya piyasalarında resesyon endişeleri artmaya başladı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamalarıyla yön arayışını sürdürürken, dünya genelinde artan resesyon endişeleri emtia fiyatlarında oynaklığa neden oldu.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Dünya borsaları son bir yılı kazançla tamamladı!

Küresel enflasyonun yükselmesine rağmen merkez bankalarının parasal sıkılaştırma adımları, jeopolitik risklerin sürmesi ve artan resesyon endişeleri pay piyasalarında dalgalı bir seyre sebep olurken, dünya borsaları son bir seneyi kazançla tamamladı.

Altında fark kapandı! Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları görenleri şaşırttı! Dünya Altın Konseyi peş peşe açıkladı!

Piyasalar, yeni kabinenin açıklanmasından sonra haftanın ilk gününde  olumlu gelişmeler oldu.  Dolar 21 TL'yi test ederken, euro 23 TL gram altın ise 1380 TL seviyesine geldi.  Kapalıçarşı ve Merkez Bankası fiyatları ise görenleri şaşırtı! Dünya Altın Konseyi'nden peş peşe açıklama geldi. 

İngiltere ekonomisi şaşırttı! Ülke, dünya piyasalarına sürpriz yaptı. Düşüş bekleniyordu, beklentilerin aksine büyüdü

Dünya ekonomisinin içinde olduğu küçülme trendine karşın İngiltere ekonomisi beklenenin aksine büyüme gösterdi. “Dünya Kupası etkisi” olduğu düşünülen İngiliz ekonomisindeki bu durum kalıcı olur mu, dünyadaki dengeleri nasıl etkiler? İşte yanıtı…

Türkiye konut fiyat artışında 2.5 yıldır dünya birincisi! Ev fiyatları ne olacak?

Türkiye, 2020 ortasından başlayarak 2021 ve 2022’nin üçüncü çeyreğine kadar dünyada konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke oldu. İşte konut fiyatları ve satışları ile ilgili merak edilenler...

Dünya ekonomisi için endişelendiren 2023 uyarısı!

​​​​​​​Piyasalar 2022 yılını geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 için dünya ekonomisini nasıl bir tablonun beklediği iste merak konusu. Araştırmalar, küresel ekonomi için karamsar tahminleri gözler önüne serdi.

Dünya birinciliğinin acı faturası. Faiz rantının yerini konut rantı aldı...

Pandemiyle başlayan konut fiyatları artışı aradan geçen süre içinde zirveye tırmandı. Türkiye bir çok raporda ve tabloda ilk sırada yer almaya başladı. Ancak bu dünya birinciliğinin çok acı bir faturası oldu. Sonuçlar giderek daha da ağırlaşacak...

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek

Dünya Bankası, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" başlığıyla yayımladı.

Dünya konut piyasaları Haberi

Dünya konut piyasaları


Konut fiyatları 2012 yılının ilk 6 ayında dünya genelinde düşme eğiliminde… Asya’da konut fiyatları düşüyor, Avrupa’da düşüyor, Amerika’da düşüyor...  2012 yılının ikinci çeyreğinde verileri olan 39  ülke içinde, 25 ülkede düşüyor, 13 ülkede ise yükseliyor. Brezilya, Türkiye, Hindistan ve Hong-Kong, Yeni Zelanda, Kanada, Avustralya yükselişte…


Global Property Guide’nin 2012 yılının ikinci çeyreği için yaptığı global konut fiyatı anket sonuçlarına göre: 

ABD:  Federal Konut Finansmanı Ajansı’na  (FHFA- Federal Housing Finance Agency) göre konut fiyatları %1.12 oranında yükselirken, S&P Case-Siller’e göre %0.74 oranında düşüyor. Bu nedenle ABD konut piyasası karışık olarak algılanıyor.  Kanada'da konut fiyatları %4.06 oranında yükseliyor.


Avrupa ise konutta gerileme değil adeta batıyor.. İrlanda, İspanya, Yunanistan, Portekiz ve Hollanda, Polonya ‘da emlak fiyatları hızla düşüyor..22 Avrupa ülkesinin 15’inde düşüş devam ediyor.


Avrupa’da düşen...