05 / 05 / 2024

dünya turizmi toplam ciro

dünya turizmi toplam ciro

BM Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ciro yaklaşık 1,4 trilyon dolar oldu. Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 377 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türk müteahhitler dünya genelinde 12 binden fazla projeye imza attı! 

Türkiye, küresel anlamda en çok iş yapan ilk 250 müteahhitlik şirketi sıralamasında Çin’in ardından ikinci sırada yer alıyor. Dünya genelinde geçmişten günümüze üstlenilen toplam proje sayısı ise 12 bini aştı. 

Dünya genelinde 2 trilyon dolarlık mega projenin yapım aşaması devam ediyor!

Dünya genelinde inşası devam eden mega projelerin toplam maliyeti 2 trilyon doların üzerinde.  Bu projelerin büyük bir kısmı Körfez ülkelerinde inşa ediliyor. 

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen, toplam 10 ilde ve Suriye'de de yıkıma sebep olan 7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremler dünya basınının da gündeminde geniş yer tutuyor.  İşte o haberler...

Türkiye konut fiyatlarında dünya lideri!

Reel bir yatırım şeklinde konutlar 11.5 senede yüzde 393’lük toplam getiriyi buldu. Hatta son bir senede Türkiye konut fiyatlarında dünya birincisi haline geldi. 

Dünya Bankası'nın pandemide Türkiye'ye desteği 1.5 milyon dolar!

Dünya Bankası, 2021 mali yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kaynaklı sağlık, ekonomik ve sosyal etkilerle mücadele içi 5 kritik kalkınma projesi için Türkiye'ye toplam 1,5 milyar dolarlık finansal destek sağlandığını belirtti.

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye iki kredi!

Dünya Bankası, Türkiye'de deprem, enerji ve iklim konularında kullanılmak üzere toplam 400 milyon dolar değerinde 2 ayrı krediyi onayladı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk yolcuları dünya liderleri!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılış töreni dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak. Toplam 8 bin kişinin katılacağı açılış töreni, terminal binasında gerçekleştirilecek...

Dünya turizmi verileri yüzde 4 arttı!

BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ocak-nisan ayları arasında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısında yüzde 4'lük artış yaşandı.

Dünya turizmi yüzde 4 büyüdü!

Turizmde 2015 yılının ilk dört ayında dünya genelindeki ziyaretçi sayısı 332 milyon olarak gerçekleşti. BM Dünya Turizm Örgütü verilerinden derlediği bilgilere göre, ocak-nisan aylarında uluslararası yabancı ziyaretçi sayısı yüzde 4 arttı.

Çanakkale'de dünya turizmi için barış çağrısı!

3 YIL önce Almanya'da Gloria Otelleri'nin Nuri Özaltın başkanlığında ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde kurulan Uluslararası Diyalog Enstitüsü (IDI) 21 Mayıs'ta dünya turizm için barış çağnsı yapacak.

1982 yılında Dünya Bankası, İstanbul kanalizasyonu içi kredi göndermiş!

1982 yılında Dünya Bankası, İstanbul kanalizasyonu için 98 milyon dolar kredi göndermiş. Maliye Bakanlığı'nın da İstanbul kanalizasyonu için 3 milyar lira ödenek ayırmasıyla kullanılacak toplam para 18 milyar liraya ulaşmış.

Dünya turizmi 4-7 Aralık'ta Travel Turkey'de buluştu!

4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenen 8. Turizm Fuar ve Konferansı başarıyla sona erdi. 902 firmanın katıldığı fuarı, Türkiye'nin 52 ilinden ve 67 ülkeden toplam 28 bin 73 kişi ziyaret etti.

Dünya turizmi yüzde 5 büyüdü!

2014'ün Ocak-Agustos döneminde dünya genelinde turist sayısı yüzde 5 artarak 781 milyon kişiye yükseldi. Dünya turist trafiğinde en güçlü büyüme ise yüzde 8 ile Amerika kıtasında yaşandı..

dünya turizmi toplam ciro Haberi

dünya turizmi toplam ciro

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) verilerine göre, 1 milyarı aşkın kişinin seyahat ettiği 2013 yılında dünya turizm harcaması 1 trilyon 377 milyar dolar oldu. Söz konusu harcamanın 218 milyar doları uluslararası yolcu taşımalarından, 1 trilyon 159 milyar dolarlık bölümü de konaklama, yeme-içme, alışveriş gibi harcamalardan kaynaklandı. Turizm harcaması 2012 yılına göre yüzde 5 arttı.


Avrupa, 489,3 milyar dolar ile geçen sene uluslararası turizmden elde edilen gelirin yüzde 42'sini alarak en büyük paya sahip oldu.


Asya ve Pasifik, 358,9 milyar dolar ile yüzde 31 pay alırken, yüzde 8 ile bir önceki yıla göre en büyük artışı yakalayan bölge oldu.


Amerika ise 229,2 milyar dolar gelir ile yüzde 19,8 pay aldı. Aynı dönemde Afrika 34,2 milyar dolar (yüzde 3 pay), Ortadoğu da 47,3...