17 / 05 / 2024

Dünya Yatırım Raporu

Dünya Yatırım Raporu

Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36'lık artışla 16,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

UNCTAD Dünya Yatırım Raporu açıklandı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından hazırlanan "Dünya Yatırım Rapora" açıklandı. Buna göre Türkiye, geçen yıl dünyada en çok uluslararası doğrudan yatırım çeken 22. ülke oldu.

Türkiye’de arsa yatırımı nasıl yapılmalı? İşte önemli 6 kriter

Yatırımcının son dönemde ilgisini çeken alanlardan biri de arsa ve araziler.  Genelde uzun dönem yatırımı olarak bilinen arsalarda kısa sürede kar etmek de mümkün. Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı Arif Güdül 6 önemli kriteri sıraladı.

Yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonu!

Seçimlere artık sayılı günlerin kaldığı şu dönemde yatırım enstrümanları ile ilgili gelişmeler de pek çok kişi tarafından merak edilirken, Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yılbaşından bu yana en fazla getiri sağlayan 19 yatırım fonunu açıkladı...

Bakan Uraloğlu'ndan İzmir'e yatırım raporu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmir'de AK Parti iktidarları zamanında 215 milyar liralık ulaşım yatırımı yaptıklarını ve İzmir'in ihtiyaçlarını iyi bildiklerini kaydetti.

Konuta yatırım azaldı: İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan indirimler başladı! 

Konutta son dönemlerde yatırım amaçlı değil, ihtiyaç amaçlı alımlar gündemde. Talep düşünce ikinci elde konut sahipleri yüzde 5 ile 15 arasında indirimler uygulamaya başladı. İşte detaylar...

Dolara yatırım yapmayı düşünen bile varsa hemen buraya bakmalı! Seçimden sonra öyle bir rakam gelecek ki!

Son iki yılda yaşanan ekonomik kriz, dolar kurunun tarihi rekor seviyelere ulaşmasına yol açtı. Dolara endeksli birçok ürün ve hizmette önemli ölçüde zam gerçekleşti. Birikimleri olan ve döviz yatırımı yapmayı düşünenler için 'ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi' sonrasında doların büyük bir sıçrama

Seçim öncesi en cazip yatırım aracı hangisi? İşte, son dönemde yatırım portföylerinin en gözde yatırım aracı!

Yatırım dünyasında son dönemde seçim sürecine ilişkin fiyatlamalar ön plana çıktı. Yatırımcılar hem küresel risklere hem de seçim ile ilgili belirsizlere karşı kendilerini korumak için yatırım portföylerinde değişikliğe gidiyor.

Yatırım liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz! Altın ve dövizde çıkış sürecek mi? Hangi hisseler prim yaptı?

Yatırım araçları liginde haftanın şampiyonu altın ve döviz oldu. Borsa yatırımcılarını üzerken, altın ve dövize yatırım yapanlar haftayı karlı kapattı. İşte, haftanın yatırım raporu... Altın ve döviz yatırımcısına ne kadar kazandırdı? Borsada hangi hisseler prim yaptı? İşte detaylar...

Altın uzmanı İslam Memiş yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıkladı! Dünya bunu konuşacak! 

Altın uzmanı İslam Memiş, yeni gözde yatırım aracını ilk kez açıklayarak ''dünya bunu konuşacak'' diyerek yatırıcıları şaşkına çevirdi...

Altın mı dolar mı diye düşünenler aman dikkat! Dünya bunu konuşuyor! Yatırım aracı değişme evresinde!

Altına mı yoksa dolara mı yatırım yapsam diye düşünenlere alternatif çıktı. İşte dünya onu konuşuyor!

 2022 yılında 1,8 milyar dolar yatırım yapıldı! Yatırımcıların yarısı yabancı

Yerli startup’lar feçtiğimiz yılı 1,8 milyar dolarlık yatırımla bitirdi. Global manada Türk startup’larına ilgi oldukça yoğun. Türkiye Startup Ekosistemi Yatırım Raporu’na göre, 2022 senesinde 322 yerli startup  1,8 milyar dolar yatırım elde etti.

2021 yılında Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırımları ne kadar?

Türk yatırımcıların 2021 sonunda yurt dışında ne kadar yatırım yaptıkları belirlendi. İşte 2021 sonu itibariyle Türk yatırımcıların yurt dışındaki yatırım rakamları!

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Adil Karaismailoğlu: Dünya salgınla savaşırken biz 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Salgın sürecinde özellikle martla ekim arasında bütün dünya salgınla savaşırken biz tam 5,7 milyar dolarlık yatırım yaptık, sırf ulaştırma altyapısı için." diye konuştu..

Dünya Yatırım Raporu Haberi

Dünya Yatırım Raporu

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) tarafından hazırlanan ve tüm dünyada eş zamanlı olarak duyurulan Dünya Yatırım Raporu'nun Türkiye lansmanı, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tankut Turnaoğlu, YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit ve YASED Kurumsal ve Sektörel Politikalar Koordinatörü Ece Beydağı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti.


YASED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turnaoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yatırım cazibe merkezi olması için uluslararası sermaye hareketlerinin yönünü belirleyen dinamikleri göz önünde bulundurmasının büyük önem taşıdığını söyledi.


Sermayenin yönünü daima kendini güvende hissettiği coğrafyalara çevirdiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu anımsatan Turnaoğlu, Türkiye'yi gelecekte ekonomik hedeflerine taşıyacak en önemli yapı taşlarından birinin yatırım ortamının sürekli iyileştirilmesi ile sürdürülebilir ve öngörülebilir bir yatırım ikliminin sağlanması olduğunu kaydetti.


Turnaoğlu, "2015 İSO 500 listesinde çoğunluğu üyemiz olan...