04 / 10 / 2024

dünyada gezip görülebilecek

dünyada gezip görülebilecek

Dünya'da gezip görülebilecek, 52 yer açıklandı. New York Times, her yıl yaptığı gibi listeyi okuyucularıyla paylaştı. Listede ilk sırayı ise, modanın kalbinin attığı İtalya'nın Milano kenti kaptı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

Konut yatırımcısı gözünü yurt dışında dikti! Yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları arttı...

Küresel Konut Fiyat Endeksi kapsamında, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olan Türkiye'de, konut sahibi olma oranları düşüş gösterirken, yatırımcıların yurt dışında gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Çip krizinde son viraj! Sonunda ışık göründü! Otomotiv sektöründe bir devir sona eriyor!

Dünyada otomotiv sektöründeki çip krizini çözmek için milyar dolarlık yatırımlar yapıldı. Tüm yatırımların devreye girmesi 2024 yılını bulacak. Çip krizinin kökten çözülmesi ise 2025’ yılında gerçekleşecek

İşte Whatsapp’in yeni özelliği! Artık kayıtlı olmasa da profil resmi görülebilecek!

Whatsapp’ta pek çok kullanıcının çok beğeneceği bir özellik geliyor.  Popüler sosyal medya platformunun getireceği yeni özellik ile artık telefonda numarası kayıtlı olmayan kişilerin de profil resmi görüntülenebilecek.

E-Bordro Ocak 2023 sorgulama ekranı açıldı Zamlı maaşlar e-Devletten görülebilecek!

Milyonlarca memurun merak ettiği Ocak 2023 maaş bordrosuna e devletten ulaşılabilecek. Bir çok kamu hizmetleri için tek bir  erişim imkanı sağlayan e-Devlet kapısı üzerinden memur maaşları e-Bordro ile görülebilecek.

Dünyada düşen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor

Dünyada gerileyen gıda fiyatları Türkiye'de yükselmeye devam ediyor. OECD ülkeleri içinde gıda fiyatlarının en çok arttığı ülke Türkiye olurken, dünya genelinde başlayan düşüş trendi ise maalesef Türkiye'de gerçekleşmiyor.

Türkiye'deki gıda fiyat artışı dünyayı solladı! Gıda fiyatları yüzde 92 arttı! 

Dünyada 6 aydır gerileyen gıda fiyatları, Türkiye'de iki senedir yükselişte. Ülkelere fark atan gıda enflasyonunun artış eğiliminin yeni ekonomik modelle gerçekleşmesi de dikkatleri çekti. İşte gıda enflasyonu ile ilgili merak edilenler...

Altın değil, dolar hiç değil... Euro herkesin dilinde! Bu düşüş ilk kez görülüyor

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Herkesin dilinde olan euro en düşük seviyelerine bir yenisini daha ekledi. Euro dolar paritesinde ilk kez bu kadar büyük düşüş görülüyor.

Sterlin dolar karşısında tepetaklak oldu! 37 yılın en düşük seviyesi görülüyor

İngiltere'de Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in mali teşvik açıklamalarından sonra sterlindeki toplam kayıp yüzde 2'yi aştı ve sterlin dolar karşısında tepe taklak olurken 37 yılın en düşük seviyesini gördü.

Velux Yalıkavak görücüye çıktı! İlk teslim 2023! İşte projenin tüm detayları...

Bodrum’da, 18 rezidans ve 65 özel villadan oluşan Velux Yalıkavak’ın projesi düzenlenen lasmanla görücüye çıktı. İşte Velux Yalıkavak projesine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Demir fiyatları dünyada rekor kırıyor Türkiye’de neler oluyor? 28 Temmuz 2022 güncel demir fiyatları

Demir fiyatları dünya sektöründeki fiyatlarıyla zirveye otururken, Türkiye’de demir fiyatları dünden bu güne azalış gösterdi. Peki 28 Temmuz 2022 demir fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

dünyada gezip görülebilecek Haberi

dünyada gezip görülebilecek

Dünya'da gezip görülebilecek, 52 yer açıklandı. New York Times, her yıl yaptığı gibi listeyi okuyucularıyla paylaştı. Listede ilk sırayı ise, modanın kalbinin attığı İtalya'nın Milano kenti kaptı. İtalya'yı Küba ve ABD'nin Pensilvanya şehri takip etti. 2015 yılında gidilecek 52 yer arasında Türkiye'de girdi. Turizm cenneti Antalya'nın Kaş beldesi 52. sırada yerini aldı. İş o muhteşem yerlerin listesi: 


1. Milano, İtalya , 2. Küba , 3. Pensilvanya , 4. Yellowstone Milli Parkı , 5. Şili , 6. Singapur , 7. Durban, Güney Afrika , 8. Bolivya , 9. Faroe Adaları , 10. Makedonya , 11. Kolombiya , 12. St.Vincent ve Grenadinler , 13. Florida , 14. Zimbabve , 15. Burgonya, Fransa 3,16. Manhattan, New York 3,17. Tanzanya , 18. Peru ,...