25 / 07 / 2024

Dünyanın geleceğine yön verecek kentler

Dünyanın geleceğine yön verecek kentler

Dünyanın geleceğine yön verecek 5 mega kentin inşası sürüyor. Malezya, Çin, Kazakistan gibi ülkelerde yer alan kentlerin  ofis, rezidans ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor. 

Dünyanın en yüksek 25 gökdeleni!

Günümüzde Uzak Doğu ve Orta Doğu'da çokça örneğine rastlayabileceğimiz gökdelenler hayata geçirildikleri kentlerin adeta birer simgesi haline gelip turistlerin ilgi odağı oldu İşte dünyanın en yüksek 25 gökdeleni...

Dünyanın 24 katlı en yüksek milli kütüphanesi Cakarta'da!

Endonezya Milli Kütüphanesi, 24 katıyla dünyanın en yüksek kütüphane binasına sahip olma özelliğine sahip. 

Dünyanın geleceğine yön verecek 18 mega proje!

Dünyanın geleceğine yön verecek, değişimini sağlayacak mega projeler Business Insider tarafından listelendi. İşte o projeler ve binalar...

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesi açıklandı!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesi açıklandı.

Dünyanın en büyük külliyesi Washington'da açılacak!

İnşaatına 2011 yılının Eylül ayında başlanan, dünyanın en büyük külliyesi sıfatını taşıyan Washington'daki Maryland Külliyesi'nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Dünyanın en yüksek barajı Çin'de inşa ediliyor!

Çin, 314 metre boyuyla dünyanın en yüksek barajını inşa ediyor. Toplam maliyetinin 5.8 milyar dolar olacağı barajın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

3.Havalimanı 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak!

Yapımı tartışmalara neden olan İstanbul’daki 3’üncü havalimanının terminal inşaatına başlandı. 80 bin dönüm arazi üzerine inşa edilecek 3’üncü havalimanı; yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak.

Avustralya'da dünyanın en büyük gayrimenkulü 325 milyona satışta!

Avustralya'da yer alan ve bir çok ülkeden bile daha büyük olan dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.

Dünyanın en büyük arazisi satışa çıkarılıyor!

Avustralya’da yer alan, dünyanın en büyük özel mülkiyet arazisi 325 milyon dolara satışa çıkarıldı.24.000 km2’lik arazi İsrail ya El Salvador gibi ülkelerin yüzölçümünden bile daha büyük.

Dünyanın en büyük arazisi 325 milyon dolara satışta!

Avustralya'da bulunan dünyanın en büyük arazisi satışa çıktı. 5 kuşaktır Kidman ailesine ait olan 11 milyon hektarlık arazi neredeyse İngiltere'yle aynı büyüklükte.

2000 yılında Tüp Geçit, dünyanın en derin deniz tüneli olacakmış!

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

1999 yılında Bağdat Caddesi, dünyanın en pahalı 34'üncü caddesiymiş!

1999 yılında İngiliz gayrimenkul danışmanları Healey&Baker'in yaptığı araştırmaya göre, Bağdat Caddesi dünyanın en pahalı 34'üncü caddesiymiş. Madison Aveneu'da metrekare kiralar ortalama 6 bin 459 dolarken, Bağdat'ta ise 900 dolarmış.

Dünyanın en büyük oteli 3,5 milyar dolara Mekke'ye inşa edilecek!

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde dünyanın en büyük oteli inşa ediliyor. Dev otel, her yıl 2 milyon müslümanın ziyaret ettiği kutsal mekan Kabe'ye sadece iki kilometre uzaklıkta yükselecek.

Dünyanın geleceğine yön verecek kentler Haberi

Dünyanın geleceğine yön verecek kentler

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; üretim, ticaret, eğitim, teknoloji alanında destek sağlayacak kentler geleceğe yön verecek. 


1-) Forest City

Malezya'nın son yılların en tartışmalı mega kent projelerinden biri olan Forest City (Orman Kenti), 100 milyon dolara mal olacak. Orman kenti, Çinli inşaat devi Country Garden ve Johor Kralı'na ait Esplanade Danga şirketler tarafından inşa ediliyor.


Singapurluların ve Çinli emlak yatırımcılarının rağbet göstermesi beklenen Forest City, "ekolojik alanlarıyla "geleceğin şehri" olarak niteleniyor.

Deniz kenarında inşa edilecek kentte 700 binden fazla kişi yaşayacak. Kentte ofis kuleleri, rezidanslar, alışveriş merkezleri yer alacak ve araba girişi yasak olacak.


2-)  Xiong’an New Area


Çin devletinin desteklediği Xiong’an New Area, son yıllarda yükselen ve finans merkezi olarak dikkat çekiyor. 

Başkent Pekin'e 100 kilometre uzaklıkta inşa...