10 / 05 / 2024

Dürrin Süer projeleri

Dürrin Süer projeleri

Mimar Dürrin Süer, 2007 yılından beri M artı D Mimarlık ofisinde Mimar Metin Kılıç ile birlikte mimarlık çalışmalarını sürdürüyor. Peki Dürrin Süer kimdir? İşte biyografisi...

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Türkiye’nin tek bir sorunu var, Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, Türkiye’nin tek bir sorunu olduğunu belirterek, "Türk Lirasının düzenli değer kaybetmesi" dedi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna geliniyor!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy, ECB'nin önümüzdeki toplantı için seçeneklerini açık tuttuğunu belirterek “Avrupa'da faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşılıyor” dedi.

Deprem bölgesi için Genel Sağlık Sigortası düzenlemesi: Süresi resmen uzatıldı! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, deprem bölgesinde yer alan şehirlerde Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında yapılan düzenlemelerin süresinin 30 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alıyor! İşte detaylar…

İş arayanlar dikkat! Yazılı ve sözlü sınav yok. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Destek Personeli alacak. İşte detaylar…

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?

Bitcoin’de kasım ayı ortasında görülen sert değer kaybı bütün kripto paralara yansıdı. Bu süreçte Bitcoin yüzde 50’den fazla düşerken, alt coin'lerde kayıplar daha çok oldu. 33 bin doların altından tepki alımlarıyla karşılaşan Bitcoin’de kritik seviye neresi? Kriptolarda dönüş başladı mı?

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Bina yıkımlarında yeni dönem 2022'de başlıyor!

1999 depreminin ardından tartışılmaya başlanan ve 2010 yılından sonra hızlandırılan kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 700 bin bina yıkıldı. Bütün bu sürecin sonunda yıkımlara ilişkin yönetmelik bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Ankara'da kentsel dönüşüm mağduru aile 17 yıldır tapularını alamadı!

2004 yılında eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başlattığı kentsel dönüşüm çerçevesinde kendilerine tapu sözü verilen Şeremet ailesi, henüz tapularını alamadı.

Dürrin Süer projeleri Haberi

Dürrin Süer projeleri

Dürrin Süer kimdir?


Dürrin Süer, 1965 yılında Ankara’da doğdu.1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu.Yüksek Lisans ve doktora çalışmalarını da aynı okulda tamamladı.


Süer, 1987-2006 yılları arasında DEÜ Mimarlık Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Çeşitli mesleki dergilerde mimarlık eğitimi, ütopya ve mimarlık, mimarlık ve teknoloji, , tüketim mekanları ve konut alanları üzerine yazılmış yazıları bulunmakta. 


Dürrin Süer, 2007 yılından beri M artı D Mimarlık ofisinde mimarlık çalışmalarını sürdürüyor.



Dürrin Süer'in ödülleri!


1-2009, Satın Alma- Denizli Hükümet Konağı Mimari Projesi ve Yakın Çevresi Kentsel Tasarım Proje Yarışması


2-2008, 1. lik ödülü – UİB Otomotiv Anadolu Teknik Lisesi Çağrılı Mimari Proje Yarışması



Dürrin Süer ve M artı D Mimarlık projeleri!


Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri – Yapı Ödülü(Otomobil Endüstrisi İhracatçılar Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi)


Katipoğlu Apartmanı...