12 / 05 / 2024

Yolcu beraberinde gelen yurt dışı telefonlarda sıkı takip!

Yolcu beraberinde gelen yurt dışı telefonlarda sıkı takip!

Ticaret Bakanlığı Gümrük İdaresi Genel Müdürü Uslu, 1 Kasım'da yolcuların getirdiği cep telefonlarının bu muafiyet kapsamında olup olmadığının kontrol edilmesi için BTK ile protokol imzaladığını söyledi.



Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Bekir Can Uslu, üç yılda bir yurt dışından cep telefonu getirme hakkına sahip olduğunu ve bir yolcunun getirdiği cep telefonunun bu muafiyet kapsamına girdiğini söyledi.

Esenboğa Havalimanı dış hatlar terminali geliş salonunda, kabin içi cep telefonlarının gümrüksüz yönetimini sağlayan sistemin çalışma prensibi basına sunuldu.

Yok artık! Sadece telefon numarası aldı, 200 bin TL ödedi! Bu habere çok şaşıracaksınız!

Yabancı Uyruklu Yolcuların Eşyalarının Muafiyetine Dair Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, yurt dışından gelen yolcular üç takvim yılı içinde gümrüksüz cep telefonu taşıyabilirler.

1 Kasım'a kadar hayata geçecek olan sistem, BTK ile birlikte çalışarak kabin içi cep telefonlarının limitlerini teknik olarak takip ederek yolcuların taşıdıkları cep telefonu sayısını üç yıl boyunca takip edecek ve daha fazla kullanılmasını önleyecek.


Geri Dön