01 / 05 / 2024

Düşen faizler konut sektörünü nasıl etkiledi

Düşen faizler konut sektörünü nasıl etkiledi

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Merkez Bankasının faiz indiriminin konut kredisi faizlerine yavaş yavaş yansımaya başladığını belirterek piyasa hareketlendi dedi.

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

2021'in en iyi konut satışı Haziran'da!

Konut satışların düşük performans ile başladığı 2021 yılında normalleşme bile yükselişe geçti. Bu sene en iyi konut satış rakamı Haziran ayında elde edildi. 

Dünya genelinde konut fiyatları en çok hangi kentlerde arttı?

Uluslararası emlak şirketi Knight Frank tarafından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı kentler arasında Ankara, İzmir ve İstanbul zirvede...

Faizler düştüğünde konut ve araziye yönelimler artıyor mu?

Reel faiz düştüğünde, konut ve araziye yönelimler artıyor mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım anlattı...

Bankaların en uygun konut kredisi faiz oranları!

Ev almayı düşünen banka konut kredisi faiz oranları ve vadeye göre taksit ve geri ödeme tutarlarını merak ediyor. İşte bütçenize en uygun olan konut kredisi faiz oranları...

En çok konut satışı yapılan ilçe Esenyurt oldu!

Ocak-ağustos döneminde en çok konut satışı yapılan ilçe 23 bin 79 adetle Esenyurt oldu...

Türkiye'de en çok konut bu illerde satıldı!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hızlandı. 2020 yılının Ağustos ayında Türkiye'de en çok konutun satıldığı iller belli oldu...

En çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi!

Pandemi sürecinin ardından düşen konut faizleriyle adeta bir patlama yaşayan gayrimenkul sektöründe hareketlilik hız kesmeden devam ediyor. 2019 yılı ile kıyaslama yapıldığında ise en çok konut satışı yapılan ilk 7 il değişmedi.

En uygun konut kredisi faizi hangi bankada?

Konut kredilerinde zaman zaman düşük faiz oranlarıyla kampanyalar hayata geçiriliyor. Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesi, kredilere olan talebi artırmıştı. Son zamanlarda ise faizler yükselişe geçti. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri?

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

En uygun konut kredisi hangi bankada?

Düşük faizli konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar en uygun konut kredilerini araştırıyor. Peki en uygun konut kredisi veren bankalar hangileri? İşte en uygun faiz oranıyla konut kredisi veren bankalar...

Konut sektörü enflasyonun üzerinde kazandırıyor!

Düşen faizler ve artan satışlar konut sektöründe fiyatları 29 aylık bir aradan sonra Ocak 2020 tarihinden itibaren yeniden enflasyonun üzerinde reel getiri sunmaya başladı. Mayıs'ta getiri oranı yüzde 10.6 'ya çıktı.

Mart ortasında en uygun konut kredisi ne oldu?

Bankaların konut kredisi faizleri Mart başında ekonomik verilere bağlı olarak yükseliş gösterdikten sonra yeniden düşmeye başladı. Mart ortasında en uygun konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Düşen faizler konut sektörünü nasıl etkiledi Haberi

Düşen faizler konut sektörünü nasıl etkiledi

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, Merkez Bankasının faiz indiriminin konut kredisi faizlerine yavaş yavaş yansımaya başladığını belirterek, "Ramazan ayının biraz daha durgun geçmesini bekliyorduk ancak konut kredi faizleri tekrar 0,90 seviyelerini görünce piyasa hareketlendi" dedi. 


Taylan, faiz oranlarının yüksekliği ve ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesi nedeniyle bu dönemde konut satışı beklentilerinin kötü olduğunu söyledi. 


1 AYDA 93 BİNLİK SATIŞ 


TÜİK), Haziran ayma ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen ay konut satışlarında İstanbul 19 bin 252 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,7) sahip oldu. İstanbul'u 10 bin 437 konut satışı (yüzde 11,2) ile Ankara, 5 bin 410 konut satışı (yüzde 5,8) ile İzmir izledi. Haziran'da 92 bin 936 konut satıldı. 


YABANCININ İLGİSİ ARTTI 


Haziranda konut...