04 / 05 / 2024

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli

Uygulama kolaylığı ve dayanıklılığıyla yaygın biçimde kullanılan duvar kâğıtlarının, zihnimize etkileri de büyük. Duvar kâğıdıyla odanızda farklı bir görünüm hedeflediğinizde bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Altın düşse de yükselse de bunu yapan kazanacak! Altında yeni yöntem! Altın yatırımcıları acilen bakın!

Altın fiyatlarında çok kısa bir süre içinde geri çekilmeler ve dengelenmelerin olabileceğini söyleyen Ekonomist Prof. Dr. Oral Erdoğan altındaki düşüşler ve yükselişlere karşılık nasıl kazançlı çıkacağını açıkladı. Altın düşse de yükselse de bunu yapan her türlü kazanacak! Altında yeni yöntem!

Enflasyon düşse de vatandaşın cebine yansımayacak

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı yüzde 99 ve yüzde 100'lük enflasyon rakamlarından sonra gözler TÜİK'in 3 Eylül'de açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamlarına ilişkin gelecek yılla ilgili iyimser bir tahmin geldi ancak enflasyon düşse bile yoksulluk değişmeyecek.

Yastık altındaki altınlarınız için yeni dönem: Altın ve dolar düşse de önemli değil

Yastık altındaki altınların korunması için yeni bir dönemi başlatan Merkez Bankası ile iş birliği yapan İstanbul Altın Rafinerisi yatırımcıları bilgilendirdi. Bu sistemle altın ve dolar düşse de önemli değil, yatırım korunacak...

Eğitim bölgeleri konut seçiminde etkili olacak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, TEOG yerine getirilecek olan yeni eğitim sisteminin konut seçiminde etkili olacağını açıkladı. 

Tozkoparan Ortaokulu Uygur Mimarlık'ı ödülünü aldı!

TÜRKİYE Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla 2016 yılında THBB Mimarlık Ödülleri'nin dördüncüsünü düzenledi.

THBB 2016 Mimarlık Ödülleri Töreni 4 Ocak'ta!

1988 yılından bu yana, kuruluş amacı doğrultusunda betonun doğru ve yerinde kullanımını özendiren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), malzeme seçimi ve mimari üretim sürecinde yaşanılır çevreler ile estetik yapı örneklerini ödüllendirmek amacıyla bu yıl THBB Mimarlık Ödülleri’nin dördüncüsünü düzenl

Rasch Home Vision VII duvar kağıdı ile stil yaratın!

Rasch markasının yeni “Home Vision VII” duvar kağıdı koleksiyonu, stilinizi yansıtabileceğiniz pek çok seçenek sunuyor!

ACM Group Turizm Yatırım Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ACM Group Turizm Yatırım Danışmanlık Dış Ticaret Limited Şirketi, Zaur Aghazada ve Ramın Akhundov ortaklığıyla 20 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Fatih, Muhsine Hatun Mahallesi, Ördekli Bakkal Sokak'ta kuruldu.

Iglo Architects, Cityscape Mimarlık Ödülleri finalinde!

Iglo Architects’in, Parsan Makina için tasarladığı, Parsan Sanayi Kampüsü projesi içerisinde yer alan “Parsan Genel Müdürlük ve İdare Binası”, Cityscape 2015 Mimarlık Ödülleri’nde “Geleceğin Ticari Yapıları” kategorisinde finalist oldu.

Govip Turizm ve Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Govip Turizm ve Taşımacılık Dış Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Çavuş tarafından 20 bin TL sermaye ile 13 Ağustos'ta Pendik, Yenişehir Mahallesi, Osmanlı Bulvarı'nda kuruldu.

Fuzulev kiracılık dönemini bitiyor!

Fuzulev ve Türk Telekom Biriktirme ve Yardım Sandığı kiracılık dönemini bitirmek için işbirliği yaptı.

Duvar kağıdı ithalatında tarife kontenjanı 347 tonu geçmeyecek!

Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamaları ithalatında, her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 347 tonu geçmeyecek.

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli Haberi

Duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli

Basım teknolojilerinin yardımıyla zengin desen çeşidine sahip olan duvar kâğıtları, günümüzde oda dekorasyonunun vazgeçilmez öğelerden biri durumuna geldi.


Uygulama kolaylığı ve dayanıklılığı gibi özellikleriyle yaygın biçimde kullanılan duvar kâğıtlarının, zihnimize etkileri de büyük. Örneğin, karmaşık görünümdeki bir duvar kâğıdı ilk bakışta gözümüze çarparken, bir süre sonra zihnimizi yoran bir hale bürünüyor. Bu nedenle, duvar kâğıdı ile odanızda farklı bir görünüm yakalamayı hedeflediğinizde bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor.


Peki duvar kâğıdı seçiminde nelere dikkat edilmeli?


Öncelikli olarak, oda içerisinde nasıl bir atmosfer yaratılmak istendiğine karar verilmelidir,

Duvar kâğıdının kenarlar düzgün kesilmiş olmalıdır,

Kâğıt üzerinde delik ve yırtık gibi kusurlar bulunmamalıdır,

Renk tonları birbirinden farklı olmamalı, desen hatası bulunmamalıdır,

Kolay yapışabilmeli, silinerek ve yıkanarak temizlenebilmelidir. Duvar kâğıdı seçimindeki en önemli püf nokta, kâğıdın temizlik bakımından kolay kullanılabilir olup...