28 / 07 / 2024

Duyarlı yöreler

Duyarlı yöreler

Ülkemiz mevzuatı ve taraf olunan uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gerekli görülen ve EK-5’te yer alan alanlara deniyor. Peki, duyarlı yöre nedir? İşte duyarlı yöreler listesi...

Euronun kaderi bu hafta belli olacak! Euro yatırımcıları dikkat! Euro düşecek mi, yükselecek mi?

ING'nin döviz analisti Chris Turner, bugün yayımladığı yatırımcı notunda, Çin'in emlak piyasasına yönelik endişelerin artmasıyla zayıflayan yatırımcı duyarlılığı nedeniyle euronun, kaderinin bu hafta belli olacağını açıkladı. Peki euro/TL kuru düşecek mi, yükselecek mi?

Ev alacaklara yeni müjde! İklime duyarlı, enerji verimli konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yaptığımız her konutu, enerji verimli, iklime duyarlı ve yüzde yüz sıfır atık hassasiyetiyle inşa edeceğiz” diye konuştu.

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Trabzon'un 'heyelan duyarlılık haritası' hazırlandı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Trabzon Müdürlüğü, eğimli coğrafi yapısı dolayısıyla yüzde 47'lik heyelan riski ile "yüksek ve çok yüksek risk" kategorisinde bulunan Trabzon için "heyelan duyarlılık haritası" hazırladı.

Mevcut binaların yüzde 67’si ruhsatsız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, 17 Ağustos 1999 depreminden beri 19 yıl geçtiğini söyledi. Öncü, “Doğal afetlere karşı duyarlı ve hazırlıklı değiliz” ifadelerini kullandı.

Yeşil binalar hem çevreye duyarlı hem de değerli!

Dünyada ve Türkiye'de sayıları giderek artan yeşil bina sertifikalı yapılar, sadece çevreye duyarlılıklarıyla değil yüksek değeriyle de ön plana çıkıyor. Yeşil binalara değer biçmenin yolu ise tasarruf oranlarını hesaplamaktan geçiyor. 

Çevreye duyarlı yapılaşmaya teşvik artıyor!

Çevreye Duyarlı Tesis Belgesi'ni (yeşil yıldız) almaya hak kazanan tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Uygulamanın başladığı 2008'den bugüne kadar çevreyle dost uygulamaları yerine getiren 34 ildeki 399 tesis "yeşil yıldız" almaya hak kazandı...

Çevreye duyarlı konaklama tesisleri artacak!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında turizm sektörü üzerine görüşlerini paylaştı. Gökkaya, Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri'nin sayısının artırılması konusunda çalışmaları anlattı.

Babacan Holding’ten Anneler Günü’ne özel beştaş yüzük hediye!

Çevreye duyarlı, sosyal sorumluluklarının bilincinde hareket eden özel günlere verdiği önemle dikkat çeken Babacan Holding, Anneler Günü’nü unutmadı. Babacan Holding, 13-21 Mayıs tarihleri arasında konut alanlara özel beştaş yüzük hediye ediyor.

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkıldı!

Adapazarı Orta Cami’nin altında ve yanında bulunan 11 dükkân ruhsatsız oldukları gerekçesi dün yıkıldı. Daha önce uyarılan esnaflar yıkım esnasında duyarlılık gösterdiler.

Otellerdeki Yeşil Yıldız uygulamasına çevre ödülü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen ‘Yeşil Yıldız’ uygulaması ‘en iyiler’ arasında gösterildi ve ‘Uluslararası Yeşil Elma Çevre Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Süleyman Soylu: Kaçak yapılaşmaya karşı koymalıyız!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da katıldığı açılış töreninde kaçak yapılaşmaya tepki gösterdi. Soylu, "Toplumsal duyarlılık ile kaçak yapılaşmaya karşı koymalıyız" dedi.

Egepen Deceuninck çevreye duyarlı ürünler üretiyor!

Egepen Deceuninck, kurşun içermeyen ürünleri ile yüzde 100 geri dönüşümlü ve çevreye duyarlı ürünler üretiyor. Egepen Deceuninck, çevre ve insan sağlığına yönelik geliştirdiği ürünlerle sektörde bir adım daha öne çıkıyor.

Duyarlı yöreler Haberi

Duyarlı yöreler

Duyarlı yöre nedir?

Duyarlı yöreler, çevresel etkilere karşı biyolojik, fiziksel, ekonomik, sosyal ve kültürel nitelikli özellikleri ile duyarlı olan veya mevcut kirlilik yükü çevre ve halk sağlığını bozucu düzeylere ulaştığı belirlenen yörelerle, ülkemiz mevzuatı ve taraf olunan uluslararası sözleşmeler uyarınca korunması gerekli görülen ve EK-5’te yer alan alanlara deniyor.


DUYARLI YÖRELER

Bu Yönetmelik kapsamında bulunan projelere ilişkin yapılacak çalışmalar sırasında başvurulması gereken mevzuatın dökümü aşağıda yer almaktadır. Mevzuatta olabilecek değişiklikler bu bölümün ayrılmaz bir parçasıdır.

1. Ülkemiz mevzuatı uyarınca korunması gerekli alanlar

a) 9/8/1983 tarihli ve 2873 sayılı Milli Parklar Kanunu’nun 2 nci maddesinde tanımlanan ve bu Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca belirlenen "Milli Parklar", "Tabiat Parkları", "Tabiat Anıtları" ve "Tabiat Koruma Alanları",


b) 1/7/2003 tarihli ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca belirlenen "Yaban...