02 / 05 / 2024

Düzce kent yenileme

Düzce kent yenileme

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Düzce Cedidiye'de zemin etüt çalışmaları başladı!

Düzce Belediyesi kent genelinde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırıyor. Belediye kent genelinde zemin etüt çalışmalarına başladı.

Düzce'de tapu işlemleri belediyeye gelmeden yapılacak!

Düzce Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Kent Bilgi Sitemi uygulaması ile vatandaşların tapu işlemlerini belediyeye gelmeden halletmesine olanak sağlayacak.

Düzce'nin çehresi değişti!

1999 Marmara Depremi'nden yaklaşık 3 ay sonra yeni bir depremle sarsılan Düzce'nin kent mimarisi, aradan geçen süre zarfı içerisinde değişti.

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

Düzce Namık Kemal ilkokulu yeni binasına kavuşuyor!

Düzce kent merkezinde 1999’da yaşanan depremden bu yana çelik konstrüksiyon binada eğitim veren Namık Kemal ilkokulu yeni binasına taşınacak.

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Akçakoca Belediyesi'nin kent yenileme çalışmaları sürüyor. Kentte yeşil alanlar, kavşak düzenlemeleri gibi düzenlemeler devam ediyor.

Düzce'ye yeni kent meydanı geliyor!

Düzce Belediyesi Saguç meydanındaki düzenlemelere devam edecek. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, alanda bulunan Celalettin Özdal parkının meydan ile bütünleştirileceğini belirtti.

Düzce Konuralp Tarihi Kent Meydanı görücüye çıkıyor!

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) hibe almaya hak kazanan “Konuralp Tarihi Kent Meydanı Düzenleme ve Restorasyon Projesi” için tanıtım toplantısı yapılacak.

Düzce Kentpark'a zabıta karakolu inşa edildi!

Düzce Belediyesi tarafından Kent parkı içinde Zabıta karakolu kuruldu. Böylelikle şehir merkezinde üç Zabıta karakolu oldu.

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Mehmet Keleş: Düzce artık modern bir kent!

Düzce’nin 9 Aralık 1999 tarihinde, Türkiye’nin 81’inci ili olmasının 16’ıncı yılı nedeniyle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir mesaj yayımladı. İşte Başkan Keleş tarafından yayınlanan o mesaj...

Düzce kent yenileme Haberi

Düzce kent yenileme


Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan ve 17 Ağustos 1999'da saat 03.02'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Kocaeli'nin yanı sıra Sakarya, Yalova, İstanbul ve Düzce'yi  de etkilemişti. 

Gece 45 saniye süren depremin ardından gün doğumuyla yüzyılın felaketinin yıkıcı etkisi ortaya çıkmış ve yüzünü göstermişti. 

Düzce'deki 30 bina tamamen yıkılırken, yüzlerce bina hasar aldı, göçler sonucu nüfus 168 binden 65 bine düştü. 

Deprem sonrasında yeni yönetmeliklere uygun şekilde başlatılan imar çalışmaları ile, Düzce'nin mimari çehresinde belirgin değişimler meydana geldi. 

Konutlardaki değişim kendini alçak katlı evlerin inşa edilmesi şeklinde göasterirken, daha küçük ve modern görünüşlü, kişi kapasitesi yüksek camiler hizmete açıldı.