19 / 05 / 2024

düzce orta hasarlı bina

düzce orta hasarlı bina

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor. Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor...

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, deprem bölgesindeki hasar tespitiyle ilgili konuştu. 11 şehirdeki 1 milyon 430 bin 363 bina incelendi: 144 bin 595 bina ağır, 34 bin 747 bina orta hasarlı!

Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı!

Düzce Valisi Cevdet Atay yaptığı açıklamada 23 Kasım tarihinde meydana gelen depremden sonra başlatılan çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Düzce'de hasarlı 333 konut yıkıldı...

Düzce'de ağır hasarlı binalar yıkılmaya başlandı!

İçişleri Bakanı Soylu, Düzce'deki depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmalarına ilişkin, "369 konut acil yıkık ve ağır hasarlı. Orta hasarlı yok. Ağır hasarlı ve acil yıkık binalar bugünden itibaren yıkılmaya başlanıldı" açıklamasını yaptı.

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası!

Düzce’de hasarlı binalara güçlendirme yapılmadan yapı kayıt belgesi verildi iddiası gündeme geldi. İnşaat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ayşe Emiroğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki orta hasarlı bina sayısı 511!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamara, "Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayımız 506'ya, 4 bin 239 bağımsız bölüme ulaşmıştır. 5 bin 119 binamız az hasarlı, 511 binamız da orta hasarlıdır." dedi.

Elazığ'da olası bir depremde orta hasarlı binalar da yıkılacak!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak'ta yaşanan Elazığ depreminde birçok binaya orta hasarlı raporu verildiğini ve olası bir depremde orta hasarlı tespiti yapılan binaların da yıkılacağını belirterek, "Gözlemsel tespit yerine karot ve röntgenle bilimsel tespitler yapılmalıdır" dedi...

Kartepe'de 21 yıllık orta hasarlı bina yıkıldı!

Kartepe Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından 21 yıl boyunca orta hasarlı binanın yıkımını gerçekleşti.

Düzce Belediyesi hasarlı çatıları onarıyor!

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Çay mahallesinde bir ailenin hasarlı olan çatısının onarılmasını sağladı.

Adapazarı'ndaki orta hasarlı binalar dönüşüme alınmalı!

Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, "Kentsel Dönüşüm Erenler ile sınırlı kalmamalı, Adapazarı merkezindeki orta hasarlı binalar da bu dönüşüm sürecine dahil edilmeli" dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği: Orta hasarlı binalarda ikamet devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce'de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşasında THBB'nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

düzce orta hasarlı bina Haberi

düzce orta hasarlı bina


17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremde yerle bir olan Düzce’de onarılmayan orta hasarlı 940 bina bulunuyor.


Düzce’de meydana gelen 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen halen onarılmayan orta hasarlı binalar bulunuyor. Hasar tespit çalışmalarında binalar, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olmak üzere 3 ana başlık altında toplandı. Düzce’de 390 merkez ilçe belediye sınırlarında, 400 il özel idaresi sınırlarında ve 250’si ise ilçe belediye sınırlarında olmak üzere toplam 940 orta hasarlı bina bulunuyor.


Düzce’de bu binalarda iskana müsaade edildiği için orta hasarlı sorunu sürüyor. Her sene onarım süresi birer yıllık periyotlar halinde uzatılıyor. Bu da vatandaşlarımızın duyarlılığını azaltıyor. Bu binalar, öğrencilere ve dışarıdan gelenlere kiraya veriliyor. Orta hasarlı binaların hepsinin inşaat...