04 / 11 / 2024

düzce riskli bina yıkım

düzce riskli bina yıkım

Düzce'de 12 Kasım 1999 depremi yıldönümü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım programı düzenlendi. Düzce'de Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından çalışmalar yürütülüyor...

Başakşehir'de 15 yılda büyük dönüşüm! Riskli bina stoku yüzde 50'den 12'ye geriledi!

Başakşehir Belediyesi, yerinde yenileme çalışmalarına yoğun mesai harcıyor. Titizlikle sürdürülen yerinde yenileme çalışmalarıyla riskli bina stoku oranı yüzde 50’den yüzde 12’ye indirildi. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacaklarının altını çizerek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Başakşehir'de riskli bina oranı yüzde 13'e indi!

İstanbul Başakşehir’de depreme güvenli konut sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Başakşehir genelinde süren kentsel yenileme çalışmalarıyla 2009'da yüzde 50 olan riskli bina stoku oranı yüzde 13’e düşürüldü. 

Kentsel dönüşümle 825 bin riskli bina yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 825 bin riskli bina yenileniyor...

Düzce Merkez'de 16.6 milyon TL'ye icradan satılık bina ve arsası!

T.C. Düzce İcra Dairesi, Düzce ili, Merkez ilçesi, Sancaklar Mahallesi, 131 ada 2 parselde yer alan 5 katlı bina ve arsasını 16 milyon 630 bin TL'ye satıyor...

Riskli bina sorunu hiç zaman kaybetmeden çözülmeli!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, "Bugün risk alanı içindeki 6,5 milyon konuttan 1,5 milyonunun acil dönüşmesi, gerekiyor. Hiç zaman kaybetmeden, el birliğiyle riskli bina sorununu çözmeliyiz" ifadelerini kullandı...

Düzce'deki selde 85 bina yıkıldı!

Düzce'de yaşanan selin ardından açıklamalarda bulunan Vali Zülkif Dağlı, 340 binanın az hasar, 50 binanın ağır hasar gördüğünü, 85 binanın yıkıldığını söyledi.

Düzce'de heyelan riski taşıyan 66 bina boşaltılacak! 

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Düzce'de heyelan nedeniyle yıkılma riski taşıyan 66 bina boşaltılacağını söyledi. 

Düzce'de imar izninin iptali için oy toplanıyor!

Düzce'de imar izni çıkan bölgede bina yapılmamasını isteyen vatandaşlar sandık kurdu. Vatandaşlar imar izninin iptali için oy topladı.

Türkiye’de riskli bina kalmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yılda 300 bin, 5 yılda ise 1.5 milyon konutu dönüştürmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye’de artık riskli bina kalmayacak. 2023, 2053 hatta 2071’in Türkiye’si için canla başla çalışacağız” dedi.

Çanakkale'de 879 riskli bina yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Çanakkale İl Müdürü Ömer Bolat, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 966 adet riskli bina tespit edildiğini söyledi.

Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Güngör, "Türkiye'de 6 milyonun üstünde riskli bina olduğunu düşünüyoruz. 2011'den bu yana ise 500 bin binanın C sınıfı Enerji Kimlik Belgesi'ne sahip olması sağlandı" şeklinde konuştı.

Düzce depremden ders aldı, iki katlıdan fazla bina yok!

17 yıl önce 17 Ağustos ve 12 Kasım depremleriyle sarsılan, binalarının yüzde 60’ı kullanılamaz hale gelen ve altyapısı çöken, yaralarını teşviklerle saran Düzce, ilçesi olduğu ve daha sonra ayrıldığı Bolu’nun nüfusunu geride bıraktı.

düzce riskli bina yıkım Haberi

düzce riskli bina yıkım

DÜZCE'de 12 Kasım 1999 depremi yıldönümü nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım programı düzenlendi. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamında Burhaniye Mahallesi'ndeki evinin risk tespitini yaptıran İsmail Demirci isimli vatandaşın konutunun yıkımı yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Erol Kılıç, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 31 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun gereğince bakanlık tarafından çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. 


Kanunun temel amacının, afetlerde hasar alarak can ve mal kaybına sebep olabilecek yapıların önceden yenilenerek afetlere hazır bir Türkiye oluşturulmasını temin etmek olduğunu kaydeden Kılıç, "Afetler ve özellikle de deprem afeti hayatımızın ve ülkemizin bir gerçeğidir. Afetleri önlemenin mümkün olmadığında yapılabilecek en mantıklı çözüm, afetlerden zarar görmeden çıkmaya çalışmaktır" dedi. 


"RİSKLİ BİNALARIN...