04 / 05 / 2024

düzce sit alanları

düzce sit alanları

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce İlinin Doğal Sit Alanı İlan Edilmesine ve Düzce İlinde Doğalgaz Kullanımının Yaygınlaştırılması İçin Gerekli Tedbirlerin Alınmasına Dair Kanun Teklifi verdi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6 ilde yeni SİT alanlarını belirledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla'da 197, Bursa'da 88, Kocaeli'inde 28, Sakarya'da 11, Düzce'de 6, Yalova'da 3 yeni Sit alanını devreye sokacak. Yeni sistemle yatırım yapılacak arazinin Sit alanı olup olmadığı internetten sorgulanabilecek...

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılması mecliste!

Düzce'de kamu binalarının sağlamlaştırılmasına yönelik çalışmalar ve belirlenen deprem toplanma alanlarının yerlerleri meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Düzce'nin Doğal Sit Alanı İlan Edilmesine Dair Kanun Teklifi verildi!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce İlinin Doğal Sit Alanı İlan Edilmesine ve Düzce İlinde Doğalgaz Kullanımının Yaygınlaştırılması İçin Gerekli Tedbirlerin Alınmasına Dair Kanun Teklifi verdi..

Doğal sit alanlarında 3 yeni düzenleme!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı, Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı ile Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Sit alanlarında yapılan düzenlemeler meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Sit alanlarına yönelik değişikliklere ilişkin soru önergesi hazırladı.Yedekci, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 12 soru sordu..

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Düzce Belediyesi mücavir alanlar için ek imar planı hazırlıyor!

Düzce Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlar için ek imar düzenlemeleri için çalışma yapıyor.

Düzce'deki bazı alanlar için ek imar!

Düzce Belediye Meclisi tarafından sorumluluk alanına dahil edilen bazı alanlarda imar yapılanmasının düzenlenmesi ve denetlenmesi amacıyla ek imar planlaması yapılıyor.

Kentsel sit alanlarında belediyeler devre dışı kalacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Güneydoğu’da stratejik öneme sahip Yüksekova ve Cizre’nin il yapılmasını içeren torba tasarı kabul edildi. Kentsel sit alanlarıyla ilgili yönetim planı kararlarında ilgili belediye veya birden fazla belediye artık devre dışı kalacak.

Düzce'deki park alanları genişletilecek!

Düzce Belediyesi tarafından mahallelerdeki park alanları ile spor tesis alanlarının genişletilmesi kararı alındı. Konu, Düzce belediyesinin Ağustos ayı meclis toplantısında ele alındı.

Düzce Belediyesi'nden modern AVM!

Düzce Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında çağdaş ve modern alışveriş merkezi (AVM) ile sosyal yaşam alanlarına ilişkin donatıların planlaması yapıldı.

düzce sit alanları Haberi

düzce sit alanları


Düzce İlinin Doğal Sit Alanı İlan Edilmesine ve Düzce İlinde Doğalgaz Kullanımının Yaygınlaştırılması İçin Gerekli Tedbirlerin Alınmasına Dair Kanun Teklifi verildi.


Teklif ile, Düzce ili ve ilçelerindeki taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının koruma altına alınarak, üçüncü derece doğal sit alanı ilan edilmesi; Düzce ili sınırları dahilinde doğalgaz kullanımının teşviki ve yaygınlaştırılması amacıyla doğalgaz aboneliği verilecek konut ve işyeri sahiplerinin yapacakları abonelik ve tesisat kurulum işlemleri dolayısıyla ortaya çıkacak maliyetlerde %50 devlet desteği ve metreküp birim fiyatı üzerinden %40 indirimli gaz satışı sağlanması; Düzce ili ve ilçelerindeki yeşil kart sahibi kişilere ayni yardım olarak sunulan yakıt yardımlarının, doğalgaz yardımı şeklinde yapılması; Düzce ili ve ilçeleri genelinde katı yakıt ile sıvı yakıtların kullanımına sınırlama getirilmesi ve doğalgaz dışında yakıt kullanan kişiler...