04 / 05 / 2024

düzce Turizm Vadisi ne zaman başlayacak

düzce Turizm Vadisi ne zaman başlayacak

Düzce’nin ve Yığılca’nın kaderini değiştirecek bir proje olan Turizm Vadisi çalışmalarına başlanıyor. Yığılca’nın içinden tarihi Melenderesi üzerine ve çevresine kurulacak olan bu vadi Porsuk Çayı projesinden çok daha farklı olacak.

İl Özel İdare'den Düzce'de satılık arsa!

Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik, İnşaat, Orman Ürün. San. ve Tic. A.Ş., Düzce Akçakoca'da yer alan 3 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 28 Kasım'da yapılacak.

Düzce'deki bungalov evlere talep arttı!

Düzce'de, koronavirüs salgını sebebiyle izole bir yaşam sürmek amacıyla dedesinin köyüne yerleşen turizm işletmecisi Davut Pirdal, inşa ettiği ağaç evlerle kalabalık yerlerden kaçmak isteyen vatandaşlara doğada konaklama fırsatı sunuyor.

Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı!

Sanayi ve turizm bölgelerine yakınlığı ile dikkat çeken, son yıllarda düzenli göç alan Düzce’nin gayrimenkul değerlerine göre Düzce’de konut fiyatları son 4 yılda yüzde 30 arttı…

Düzce Akçakoca Orhangazi Ortaokulu, kent müzesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Düzce Akçakoca'da devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Kurt, Orhangazi Ortaokulu'nun kent müzesine dönüşeceğini ifade etti.

Düzce Konuralp Yürüyüş Yolu'nda çalışmalar başlıyor!

Düzce Belediyesi yaptığı yatırımlarla Konuralp bölgesini turizm merkezi haline getiriyor. Bölgedeki çalışmalar 1 ay içerisinde tamamlanacak.

Düzce Konuralp projesi için yeni toplantı!

Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor projesi için yeni bir toplantı daha yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Proje Koordinatörü Emine Yüksek ve proje ekibi ile yapılan toplantı sonucunda proje içinde yer alan bölümler değerlendirildi.

Düzce Eftenia Otel sosyal tesis olacak!

Eftenia Oteli'nin sosyal ve turizm tesisine dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Düzce belediyesi bunun için fizibilite çalışmalarını gerçekleştiriyor.

Düzce Konuralp'e müze inşa edilecek!

“Konuralp Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor Projesi” ve “Doğu Marmara Antik Kent Projesi” kapsamında Düzce Belediyesi Konuralp Sosyal Tesislerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Düzce Akçakoca'daki tarihi evler restore ediliyor!

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Düzce Konuralp'te restorasyon çalışmaları başladı!

Konuralp’in tarihi ve turizm restorasyonu için çalışmalar başlatılıyor. Düzce Belediyesi tarafından bunun için bütçe oluşturuluyor.

Düzce Belediyesi turizm ofisi açacak!

Düzce Belediyesi tarafından enformasyon ve tanıtım amaçlı ‘Turizm Ofisi’ açılacak. Bunun için yer tespiti yapılıyor. Başkan Mehmet Keleş, alışveriş yoğunluğu ve canlılık nedeniyle AVM önünün tercih edildiğini belirtti.

Düzce'de Turizm Vadisi çalışmaları başlıyor!

Düzce’nin ve Yığılca’nın kaderini değiştirecek bir proje olan Turizm Vadisi çalışmalarına başlanıyor. Yığılca’nın içinden tarihi Melenderesi üzerine ve çevresine kurulacak olan bu vadi Porsuk Çayı projesinden çok daha farklı olacak.

Düzce'de turizm canlılığı için restorasyon çalışmaları başladı!

Düzce’nin gözde turizm yerlerinden Samandere şelale alanının Düzce Belediyesi’ne geçmesinden sonra belediye tarafından sahada çalışmalar başlatıldı.

düzce Turizm Vadisi ne zaman başlayacak Haberi

düzce Turizm Vadisi ne zaman başlayacak

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit çok önem verdiği bu proje gerçekleşince Yığılca’yla birlikte Düzce’nin de ciddi bir turizm kazanımı olacak.

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “İki yıla yakındır üzerinde

çalıştığımız hiç bir detayı gözden kaçırmamaya çalıştığımız göz bebeğimiz dediğim bir turizm projesi olan Yığılca’mızın içinden yaz kış demeden salına salına akan bir dere etrafında eşsiz çam ormanları, bu iki güzelliğe katacak tarihi köprüler, dere üzerinde oluşturacağımız yapay şelaleler ve göletler ile yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda sağlı sollu yürüyüş yolları içinde sandallar ve Osmanlı tekneleri ile gezinti yapılacak alanlar ve balık avlama alanlarının bulunacağı tamamen doğal ortamdan oluşan bir çalışma. İnanıyorum ki sadece Türkiye’de değil Dünyada da ses getirecek bir proje. Nasip olursa önümüzdeki haftalarda bütün teknik...