08 / 05 / 2024

Düzköy

Düzköy

Trabzon'un Düzköy ilçesinde yıllara meydan okuyan 100 yıllık taş bina restore edilerek müzeye çevrildi. Trabzonlu Karpuz ailesi, restorasyon için Kültür ve Turizm Bakanlığından destek aldı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili ödülü Kia EV9'un oldu!

Lansmanı yapıldığı günden bu yana herkesin beğenisini kazanan Yeni Kia EV9, New York International Autoshow'da düzenlenen Dünya Otomobil Ödülleri'nde “Dünyada Yılın Otomobili” ve “Dünyada Yılın Elektrikli Otomobili” ödüllerinin sahibi oldu. 

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni altın ve daha 5 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

ABD'de konut fiyatları 2012'den bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 2 arttı ve 2012 yılının Temmu ayından bu yana en düşük yıllık artışı kaydetti.

Bu bankalarda adeta Nisan 2023 depremi! Akbank, Garanti, İş Bankası bir bir açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı

Bu bankalarda adeta Nisan 2023 depremi yaşanıyor. Akbank, Garanti, İş Bankası bir bir açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı... Hemen bakın...

Altını olanlara kötü haber! Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı! 30 Mart 2023 altın fiyatları

Altını olanlara resmen kötü haber geldi. Gram altın yeni güne düşüşle başladı. Az önce tek tek açıklanan bu rakamları görenin dünyası yıkıldı. İşte 30 Mart 2023 altın fiyatları...

Bu bankalar adeta ipleri kopardı! Yapı Kredi, Akbank, ING tek tek açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı! Hemen bakın

Bu bankalar adeta ipleri kopardı! Yapı Kredi, Akbank, ING az önce tek tek açıkladı, duyanın resmen dünyası yıkıldı. İşte bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarında son durum...

1 gram bile altını olanlar çok dikkat! Az önce tek tek açıklandı, altını olanların adeta dünyası yıkıldı! Hemen bakın

1 gram bile altını olanlar çok dikkat... Az önce tek tek açıklandı, altını olanların adeta dünyası yıkıldı... Hemen bakın...

Altında şimdi de adeta 7 şiddetinde deprem! Az önce tek tek açıklandı, gram altını olanların resmen dünyası yıkıldı!

Altında şimdi de adeta 7 şiddetinde deprem... Az önce tek tek açıklandı, gram altını olanın resmen dünyası yıkıldı... Hemen bakın...

Düzköy Haberi

Düzköy


Trabzonlu Karpuz ailesinin fertleri, Düzköy ilçesine bağlı Taşocağı Mahallesi'ndeki büyüklerinden kalma asırlık taş evi Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı destekle restore ederek müzeye dönüştürdü.


Aslına uygun restore edilen büyüleyici manzaraya sahip 100 yıllık binada, geçmişte kullanılan araç ve eşyalar sergileniyor.


Proje Danışmanı Haşim Karpuz, asırlık taş evinin yaklaşık 10 yıl önce babasından kaldığını söyledi.


Evin çok eski olduğunu dile getiren Karpuz, "Evde kimse yaşamıyordu ve yıkılmaya yüz tutmuştu. Ben de yıkılmasını istemiyordum ve evi tadilat etmeyi düşündüm. Bu kapsamda da inşaat mühendisi yeğenim Fehmi Karpuz ile bir araya geldik ve istişare yaptık" ifadelerini kullandı.


"Bölgeye turizm ve kültürel anlamda katkı sağlamayı amaçladık"


Restorasyonun ardından evi turizme kazandırmak istediklerini aktaran Karpuz, "Bölgeye turistik ve kültürel anlamda katkı sağlamayı amaçladık. Küreselleşen dünyamızda hızlı bir sosyal ve...