29 / 07 / 2024

dyarbakır Dört Ayaklı Minare

dyarbakır Dört Ayaklı Minare

Diyarbakır Valiliği'nce, Anadolu'nun tek dört ayak üzerine kurulu farklı mimari yapıya sahip ve dört İslam mezhebini simgeleyen Dört Ayaklı minarenin restorasyonu yapıldı ve tekrar turizme kazandırıldı.

İmarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört madde!

Arsa yatırımı yapmak isteyen pek çok kişi nelere dikkat etmesi gerektiği ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte imarlı arsa alırken dikkat etmeniz gereken olmazsa olmaz dört önemli maddeyi açıkladı.

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında bina vergileri yıllardır dört taksitle ödeniyormuş. Fakat maliye vergilerin dört taksitle alınmasına tepki göstererek, iki taksit halinde ödenmesini istemiş.

Siltaş Yapı dört projesinde yüzde 10 indirim kampanyası başlattı!

Siltaş Yapı İstanbul’un yükselen bölgeleri Pendik ve Sancaktepe’de hayata geçirdiği dört projesinde hem ev sahibi olmak isteyenler hem de yatırımcılar için yeni bir kampanya başlattı. 

NEF, Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açıyor!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçtiğimiz gün gerçekleştirilen basın toplantısında emlak sektörüne yönelik önemli açıklamalarda bulunurken hedef ve projelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanında arsa ofisi açan NEF, 2 yılda 3,5 milyon metrekarenin üzerinde arsa satışı yaptı.

Asgari ücrette dört farklı zam haritası! Yeni asgari ücret 18 bin 813 TL mi olacak?

Türkiye'nin ekonomik yol haritasını çizen Orta Vadeli Program, 2023 yılı için enflasyon öngörüsünü yüzde 65 olarak paylaştı. Bu öngörü, memur ve emekli maaşları ve sosyal desteklerin Ocak 2024 zamları için önemli bir ipucu sunuyor. Asgari ücretin tespiti için dört çeşit formül masaya yatırılacak.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

Folkart’a Avrupa'dan dört ödül!

Folkart, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Töreni’nden, 2'si Avrupa birinciliği olmak üzere toplam dört büyük ödülle döndü. Folkart Nova Projesi ve Folkart Nefes İstanbul Lansman Kampanyası “5 Star Winner-5 Yıldız Ödülü Avrupa Birinciliği”ne layık görüldü.

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu! En düşük maaş 16 bin 800 TL! İşte detaylar!

Çalışanlar sevinçten dört köşe oldu. En düşük maaş 16 bin 800 TL oldu. İşte çılgın zamma dair araştırılanlar!

BMW'nin dört silindirli 2 serisi Mart ayında zamlandı mı? İşte 05 Mart 2023 fiyat listesi

2013 yılında piyasaya sürülen 2 Serisi, coupe, cabriolet ve Gran Coupe (dört kapılı coupe) gövde stillerinde mevcuttur. Sportif sürüş dinamiklerini en şık haliyle deneyeimleyeceğiniz BMW 2 serisi için mart fiyatı merak ediliyor. İşte 05 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu... Hemen bakın...

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini tek tek açıkladı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları duyan dört köşe oldu

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini tek tek açıkladı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları duyan dört köşe oldu... Hemen bakın...

dyarbakır Dört Ayaklı Minare Haberi

dyarbakır Dört Ayaklı Minare

Diyarbakır Valiliği'nce, Anadolu'nun tek dört ayak üzerine kurulu farklı mimari yapıya sahip ve dört İslam mezhebini simgeleyen Dört Ayaklı minarenin restorasyonu yapıldı.


Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel bir unsur olan Dört Ayaklı Minarenin Diyarbakır Valiliği'nce restore edildiğini belirtti.


Çalışmaların belli bir plan ve program dahilinde devamı için Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kontrolünde yürütülen Dört Ayaklı Minare Restorasyon Projesinin Güçlendirme ve Restorasyon İşi için Atatürk Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden "Bilim Kurulu" oluşturulduğunu vurgulayan Kıraç, kurulun minarenin aslına uygun olarak güçlendirme ve restorasyonu için analiz testleri ve titreşim gibi detaylı testler gerçekleştirerek çalışmaları yaptıklarını ifade etti.


Restorasyonun bu ay tamamlandığına işaret eden Kıraç, şunları kaydetti:


"Diyarbakır mimarisinin önemli eserlerinden biri olan 16'ncı yüzyıl eseri Dört Ayaklı Minare muhafaza...