07 / 05 / 2024

DYO sektör liderliği

DYO sektör liderliği

1927 yılında İzmir Şeritçiler Çarşısı’nda kurulan Durmuş Yaşar Müessesesi ile temelleri atılan, Türk sanayiinin emekleme dönemini yaşadığı 50’li yıllarda Türkiye’nin ilk yerli boya fabrikası olarak kurulan DYO, 60. yaşını kutladı.

İnşaat sektöründe işçi krizi büyüyor! Günlük 2 bin liraya çalışan bulunamıyor!

İnşaat maliyetlerindeki artış, konut fiyatlarını da doğrudan etkiliyor. Sektör temsilcileri ise bir taraftan istihdamı artırmanın çabasına girdi. Günlük 2 bin lira ile çalışacak işçi bulunamıyor.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektöründe işten çıkarma depremi! Dev banka tarih açıkladı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk, reel sektörün ardından finans sektörüne de sıçradı. Daha önce 4 bin kişinin işten çıkarılacağını açıklayan Goldman Sachs, bu kez söz konusu operasyon için tarih verdi.

Endeksa ve Ulvi Kocailik’ten gayrimenkul sektöründe iş birliği! Eğitimler başlıyor

Endeksa ile gayrimenkul sektörünün broker, eğitmen ve yazarlarından Ulvi Kocailik bir iş birliğine imza attı. İşte detaylar…

Konut finansman paketi sektörü hareketlendirecek mi? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu konut finansman paketinin sektörü hareketlendireceği ön görülüyor. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı...

Demir fiyatlarına 300 lira indirim geldi! İnşaat sektörü hafifledi! İşte 13 Nisan 2022 inşaat demiri fiyat listesi...

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar sektörü yerle bir etti. Zamların ardı arkası kesilmezken edinilen son dakika bilgisine göre demir fiyatlarına 300 lira indirim geldi ve inşaat sektörü hafifledi. Peki 1 ton demir kaç lira oldu? 13 Nisan 2022 inşaat demiri fiyatları...

Konut sektörü 2021'i nasıl kapattı?

2021'i pandeminin gölgesinde geçiren konut sektörü geçtiğimiz yılı nasıl kapattı? Sektörde neler yaşandı? İşte deraylar...

İnşaat sektöründe pazarlık bekleyişi!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tarık Tellioğlu, sektörün iş durdurma kararı verdiğini, kamu ve çimentocuların adımının ardından bu kararı 7 Eylül’de uygulayacaklarını duyurdu. Bu açıklamaların ardından sektör temsilcilerinden art arda açıklamalar geldi. Peki kim ne dedi?

Çimento sektöründe iç satışlar uçtu!

Çimento sektörünün çatı birliği TÜRKÇİMENTO, üyelerine ait 2021'in ilk 5 ayıyla ilgili üretim ve satış rakamlarını duyurdu. 

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Kovid-19 salgınından sonra gayrimenkul sektörü nasıl şekillenecek?

Kovid-19 salgını birçok sektörü etkilediği gibi gayrimenkul sektörünü de etkiledi. Peki Kovid-19 salgınının gayrimenkul piyasasına etkisi nasıl oldu? Property TR Genel Müdürü Yusuf Boz, 'Pandemi Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası' konulu yazısını kaleme aldı.

İnşaat malzemeleri sektörü değişime ayak uydurmalı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD’ın yılda iki kez düzenlediği, 2021 yılının ilk Üye Dernekler Toplantısı online olarak gerçekleşti. Toplantıda sektörün geçirdiği değişim ve güncel sorunlar ele alındı. 

DYO sektör liderliği Haberi

DYO sektör liderliği

1927 yılında İzmir Şeritçiler Çarşısı’nda kurulan Durmuş Yaşar Müessesesi ile temelleri atılan, Türk sanayiinin emekleme dönemini yaşadığı 50’li yıllarda Türkiye’nin ilk yerli boya fabrikası olarak kurulan DYO, 60. yaşını kutladı.

DYO Boya Fabrikaları, 1954 yılından bu yana her biri sektörde ilk olan yenilikçi ürünleri ile hayatımıza renk katıyor. İnşaat boyalarından sanayi boyalarına, mobilya boyalarından otomotiv boyaları ve toz boyaya kadar pek çok sektörde faaliyet gösteren DYO, son 5 yıldaki büyüme ivmesini 2014 yılında da sürdürerek 2015 yılı için güç topladı. 2014’te 2 yeni sektöre daha adım atan ve fabrika sayısını 5’e çıkaran DYO’nun 60. yıl kuruluş yıldönümü töreninde, Yaşar Topluluğu’nun Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar’a Dyo çalışanları tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi. 

Türkiye’de boya sanayiinin gelişimine de öncülük eden...