28 / 04 / 2024

e-haciz ögrenme

e-haciz ögrenme

Kamuoyunda bir süredir konuşulan ve şikayetlere neden olan, "vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektuplar üzerine Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığını harekete geçirdi.

Vergi daireleri borcu olan mükelleflere e-haciz öncesinde mektup göndermeye başladı!

Maliye harekete geçti ve e- haciz öncesinde mükellefleri sürprizle karşı karşıya kalmamaları için vergi dairelerine çağırdı. Borç kapsamı ise kredi borcundan trafiğe kadar oldukça kapsamlı...

Yargıtay'dan emsal haciz kararı: Eşiniz size tazminat ödemek zorunda!

Yargıtay'dan yine emsal bir karar geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Yargıtay, eşinden habersiz olarak borçlanarak haciz gelmesine sebep olan kocanın, söz konusu durumdan habersiz eşine tazminat ödemesine karar verdi.

10 bin TL deprem yardımına haciz mi geldi? Bu kadarı da olmaz! Bakanlık resmen açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi dairelerinin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından verilen 10 bin TL’lik deprem yardımlara haciz koyduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve kamu alacaklarının tahsili için 6 Şubat tarihinden itibaren bölgede hiçbir haciz uygulaması gerçekleştirilme

Bu haber borcu olanı sevindirecek! Artık televizyona, çamaşır makinesine haciz yok!

Adalet Bakanlığı’nın yeni yargı paketi çalışmalarında sona gelindi. Yapılan güncellemeler pek çok değişiklik içeriyor. Artık televizyon, çamaşır makinesi, ibadete özgü veya kişisel eşyalar haczedilemeyecek. Haciz işlemlerinde başka neler değişti? Neler haciz kapsamında neler değil? İşte detaylar…

E-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Bir kimsenin borcu nedeni ile adına haciz işlemi başlatılıp başlatılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, e-devlet haciz nasıl sorgulanır?

Serdar Ortaç: Chloe evime haciz koydurdu!

Maddi anlamda zor zamanlar geçiren Serdar Ortaç eski eşi Chloe Loughnan'ın evine haciz koydurduğunu dile getirdi.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Eve gelen haciz nasıl durdurulur?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusun sorduğu ''Adıma iki şirket kurmuşlar. İmzaların benimle ilgisi olmadığı ortada. Ancak adıma kurulan şirketlerin borcu nedeniyle evime haciz geldi? Ne yapmalıyım?'' sorusunu yanıtladı.

Haciz harcı 2021!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödeniyor? Haciz harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kenan Sofuoğlu kiracısına haciz gönderdi iddiası!

AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Sakarya Serdivan'da sahibi olduğu iş yerini kiralayan ve Kovid-19 sebebiyle biriken 15 bin 555 TL kira borcunu ödeyemeyen A.K. adlı kadının iş yerindeki eşyalarına haciz koydurdu. 

Konutta bulunan her eşya haczedilebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında; borçlunun evinde bulunan her eşyanın haciz edilip edilemeyeceğinin sorusunu kaleme aldı.

Ünlü işadamı Ali Gürsoy'a haciz şoku!

Melis Çiftçi, ünlü işadamı Ali Gürsoy hakkında haciz işlemi başlattı. 33 bin 332 TL’lik alacağı için eşinin ailesinin evine haciz memuru gönderen Melis Çiftçi, bu kadarına da 'pes' dedirtti.

Emeklilerin gayrimenkullerine haciz gelebilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında ''Emekli maaşına haciz gelir mi?'' sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Emekliye vergi ve haciz yok!

Emekliler belli şartlarda vergiden muaf tutuluyor. Fazla ödemeleri de geri alabilen emeklilerin maaşlarına kendisi istemedikçe haciz de konulamıyor. İşte tüm merak edilenler...

e-haciz ögrenme Haberi

e-haciz ögrenme


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mükelleflere ödenmemiş vergi borçlarının bulunduğuna dair mektupların gönderilmesini durdurdu. Bürokratlarına bu konu için talimat veren Şimşek, mektupların daha açıklayıcı bilgiler içerecek şekilde düzenlenmesini istedi. 


Kamuoyunda bir süredir konuşulan ve şikayetlere neden olan, "vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektuplar üzerine Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığını harekete geçirdi. 


Konu hakkında bürokratlarından bilgi alan Şimşek, sistemlerde yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle vergi borcu olmayan mükelleflere de söz konusu mektupların gönderilebildiğini ve bu gönderilerin, içeriği itibarıyla huzursuzluğa yol açtığını öğrenmesi üzerine, ilgili birimlere talimatını verdi. Şimşek, öncelikle sistemdeki aksaklığın giderilmesini, ardından da mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanmasını ve bu zamana kadar mükelleflere bir gönderi yapılmaması istedi.


- Mükelleflere, borçlarına internetten nasıl bakabilecekleri anlatılacak -


Bakan Şimşek, mevcut haliyle mektubu...