18 / 05 / 2024

E-rezervasyon kuralları

E-rezervasyon kuralları

Kültür ve Turizm Bakanlığı E-rezervasyona standart getiriyor. Mevzuat değişikliğiyle bakanlık ve TÜRSAB, tespit ettiği kaçak satışları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na bildirecek. Sitelerin bu yolla kapanması sağlanacak...

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Araç kiralayacaklar dikkat! Erken rezervasyon yapın, yüzde 50 indirim fırsatını kaçırmayın!

Tatil planlarını kiralık araç ile yapacaklar için inanılmaz bir fırsat var. Eğer tatile çıkmadan önce erken rezervasyon yaparsanız ödeyeceğiniz fatura yarı yarıya azalıyor. Nasıl mı ? İşte detaylar.

E-ticarette başarının sırları! E-ticaret yapmak isteyen girişimcilere 8 maddelik yol haritası!

E-ticaret hacmi geçen yıl ikiye katlanarak 700 milyar liraya ulaştı. Bu büyüme trendi genç girişimcilerin de iştahını kabartıyor ancak e-ticaretin de bazı kuralları var. Neyi, nasıl, ne şekilde yapmak gerektiğini bilmekte yarar var. İşte, öneriler…

2021'in yeni vergisinde muafiyet ve beyanname kuralları!

5 milyon 227 bin TL'den fazla değere sahip konutlar için ödenecek Değerli Konut Vergisi yürürlüğe girdi. İlk taksit 20 Şubat'ta ödenecek. Peki Değerli Konut Vergisi'nde muafiyet ve beyanname kuralları neler? İşte detaylar...

Semt pazarlarında kurallar yeniden düzenlendi!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Avrupa Birliği koronavirüs nedeniyle bütçe kurallarını askıya alıyor!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin kamu harcamalarını sınırlandıran kuralların askıya alınmasını teklif etti.

İstanbul’da imar kurallar yeniden yazıldı!

Türkiye'de inşaatın kurallarını baştan yazan İmar Yönetmeliği'nin yürürlüğe girmesinin ardından, yeni kurallar İstanbul için de belirlendi. 

Binaları, depremi hiçe sayan bakış açısı yıkar!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Koloğlu: "Binaları yıkan deprem değil, depremi hiçe sayan bakış açıdır. Projesi mühendislik kurallarına uygun, kaliteli malzeme ve eğitimli, mesleki yeterlilik belgeli işçiyle yapılan bina zaten yıkılmaz" dedi.

En iyi müteahhiti seçmenin kuralları!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kağan Soyubol bugünkü yazısında En iyi müteahhiti seçmenin kurallarına değindi. İşte Soyubol'un o yazısı....

Mimar Şehnaz Ünügür'den eski eşine mal davası!

Mimar Şehnaz Ünügür, 5 yıl önce boşandığı Corvus şaraplarının sahibi eski eşi Reşit Soley’e boşanma kurallarına aykırı davrandığı nedeniyle alacak davası açtı. İddiaya göre Soley 10 taşınmazı devir günü başkalarına kiraladı.

Bağcılar'da öğrencilere trafik eğitim parkı inşa ediliyor!

Bağcılar’da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor.

İzmir Boyalık Beach Çeşme Hotel rezervasyon kampanyası hazırladı!

İzmir'in en güzel koylarından birisine sahip Boyalık Beach Çeşme Hotel, yaz sezonu için erken rezervasyon kampanyası hazırladı. Buna göre erken rezervasyon kampanyasıyla Boyalık Beach'ın hizmetlerinden yüzde 30 yararlanma imkanı sunuluyor.

Wome Deluxe yüzde 30 erken rezervasyon imkanı açıldı!

Türkiye’nin en yeni ve en lüks aile oteli Wome Deluxe, 31 Ocak 2016’ya kadar rezervasyon yaptıranlara %30 indirim ve kredi kartı ile ödemede peşin fiyatına 6 taksit imkânı ile yaz sezonunda eşsiz bir tatil sunuyor.

E-rezervasyon kuralları Haberi

E-rezervasyon kuralları

Kültür ve Turizm Bakanlığı, internetten tatil satan, otel rezervasyonu yapan sitelere yönelik "e-rezervasyon" takipini içeren sıkı bir tedbiri gündemine aldı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ile "e-rezervasyon" sistemine tek tip standart getirecek olan bakanlık, tatil sitelerinde kaçak tur ve oda satarak, sahte rezervasyon yapan internet sitelerinin kapatılmasını sağlayacak. Mevzuat değişikliğiyle bakanlık ve TÜRSAB, tespit ettiği kaçak satışları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na bildirecek. Sitelerin bu yolla kapanması sağlanacak. 


ŞİKÂYET YAĞIYOR 

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile geçtiğimiz hafta bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, e-rezervasyonda yaşanan mağduriyetlere dikkat çekti. Bu konuda çok fazla şikâyet aldıklarını ifade eden Ulusoy, Bakan Çelik'e yeni bir düzenleme yapılması talebinde bulundu. 


ÇALIŞMA TÜRSAB ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLECEK

TÜRSAB ile bakanlığın yaptığı ön çalışmada, "e-rezervasyon" sisteminin birlik üzerinden tek elden yürütülmesi...