03 / 05 / 2024

Ebru Tamer özgeçmiş

Ebru Tamer özgeçmiş

Mimar Ebru Tamer kimdir? Ebru Tamer, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Mimar Ebru Tamer, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Ebru Tamer...

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

Yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İçinde kiracı olan daire satıldığında yeni ev sahibi kiraya yüzde kaç oranında zam yansıtabilir, istediği gibi belirleyebilir mi? 1075+180 aidat ödemekteyim. Ev sahibi 1800+180 aidat olarak kiraya zam yapmak istiyor. Bu yasal mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Ortak arsa tapusu müstakil tapuya çevrilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '500 metrekare arsa üzerinde, 2 adet villadan bir tanesini satın aldım. Arsa komşumla ortak. Hukuki olarak ileride bir sorun olabilir mi? Müstakil tapuya çevirme imkanımız var mı?' sorusunu yanıtladı.

Site aidatları e-posta ile bildirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun "Sitedeki yeni yönetim her ay ödemem gereken meblağı kapılara yapıştırarak bildiriyor. Ben senenin belli aylarında bazen şehir dışında ve hatta bazen yurtd ışındayım Bu halde yönetime bana bildirileri e-posta ile yapın desem geçerli mi?' sorusunu yanıtladı.

Kooperatif ortaklığında devir sözleşmesi feshedilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Anneme ait bir kooperatif hissesi vardı. Orayı bana tahsis etti. Annem vefat etti. Kardeşlerden biri hariç, diğerleri kooperatif hisselerini noterde bana devretti. Bir kız kardeşim devretmedi. Diğer kardeşlerim devir sözleşmesini feshedebilirler mi?' sorusunu yanıtladı.

İkinci eş mirastan yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam ikinci evliliğini yaptı. Birinci eşi yani annem vefat etti. Tüm mal varlıkları annemin üstündeydi. Şimdi babam vefat ettiğinde yeniden resmi nikahla evlendiği eşine annemin üzerinde bulunan varlıklardan miras düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Sitede kiracılar ve borcu olanlar ortak alanları kullanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemiz 21 bloktan oluşan bir yazlık site. Bazı daireler günlük, haftalık vs. kiraya veriliyor.Yönetim kiracıları ve aidat borcu olan kat maliklerini havuza almıyor, bu doğru mu? Eski yönetim bir dernek kurmuş, böyle bir derneğin varlığı olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

AVM'ler korona sürecinde ortak gider masrafı isteyebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'AVM’de buz pisti çalıştırıyorduk. Virüs genelgesi ile 17 Mart’ta faaliyetimize ara verdik. AVM kira istemedi ama 7.200 TL ortak gider masrafı istiyor. Bunu isteyebilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Eş borcundan dolayı eve icra konabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bankalara yüklü miktarda borcum var. Eşimin borçla alakası yok. Annem oturduğu dairenin tapusunu eşime vermek istiyor. Benim borcumdan dolayı banka eve icra koyabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Kira sözleşmesinin detayları noterde mi belirtilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracımla olan sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Whatsapp'tan sözleşme bitmeden 1 ay önce kontratı uzatmak istemediğimi, oturmak istiyorsa istediğim kira miktarını kabul etmesi gerektiğini yazsam kabul olur mu? Yoksa noter üzerinden mi yürütmemiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Tapu devredilirken harç ödenir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '2 ağabeyimle birlikte banka kredisi kullanarak 3 daire 1 dükkandan oluşan bir bina satın aldık. Kredi benim adıma çıktı, dolayısıyla tapu da benim üstüme oldu. Onlara devir yapabilir miyim? Bunun masrafı satıştaki gibi mi olur?' sorusunu yanıtladı.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Ebru Tamer özgeçmiş Haberi

Ebru Tamer özgeçmiş

Ebru Tamer kimdir?

Ebru Tamer, 1968 Ankara doğumludur. 1987 yılında Özel Sankt George Avusturya Kız Lisesi’ni bitirdikten sonra, 1992 senesinde Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olup eğitimini Avusturya’da sürdürmeye karar vermiştir.


1995 yılında Viyana Teknik Üniversite’sinin Proje Yönetimi ve İşletmeciliği Enstitü’sünde master eğitimini tamamlayıp iş hayatına Yapı Merkezi İnş. Ve San. Tic. A.Ş.‘de Proje Planlama ve İş Geliştirme Uzmanı olarak başlamıştır.


2000 yılında aynı şirketin Konut ve Genel Hizmet Binaları Grubu’nda Planlama ve Teklif Müdürlüğü’ne getirilmiştir.

2005 yılında profesyonel olarak çalıştığı bu şirketten ayrılıp Pozitif Mimarlık’ı kurmuştur.


Ebru Tamer evli ve iki çocuk annesidir. Almanca ve İngilizce bilmektedir.


Pozitif Mimarlık iletişim bilgileri..

İnş. San. Tic. Ltd. Şti.

Nispetiye Cad.

Belediye Sitesi A 5 Blok 

No: 25

Ulus – İstanbul


Tel: 0212 3510221

Faks: 0212 3510231

[email protected]


Banu Hatipoğlu...