17 / 07 / 2024

ECB para politikası

ECB para politikası

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasında yapabileceklerinin sınırına ulaştığını söyledi.

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası faiz kararının Ortodoks para politikası ile uyumlu olması bekleniyor!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı ve merakla beklenen faiz kararının "kademeli" Ortodoks para politikasına dönüş ile uyumlu olması bekleniyor.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

ECB Başkanı Lagarde'den kritik faiz açıklaması geldi! Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Açıklanın hemen ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Euro kurunun yönü belli oldu! Euro yatırımcıları dikkat!

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

Euro yerinde durmuyor! ECB Başkanı Lagarde resmen açıkladı! Euro böyle olacak!

ECB Başkanı Christine Lagarde para politikası hakkında önemli açıklamalar yaptı. Açıklamaların ardından gözler euro/TL kuruna çevrildi. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? 

ECB Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğini açıkladı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde Portekiz'in Sintra kentinde, Merkez Bankası’nın para politikası hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve “Görünümde önemli bir değişiklik olmadığı sürece, Temmuz ayında faiz artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel piyasalar Fed kararı sonrası temkinli hareket ediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün politika faizini sabit bırakmasından sonra sınırlı da olsa pozitif bir seyir izlerken, bugün de gözler Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası kararlarına çevrildi.

ABD Merkez Bankası'nın para politikasına ilişkin belirsizlikler piyasaları de zorluyor!

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizlikler fiyatlamaları da oldukça zorlaştırırken, bugün gözler de yoğun makroekonomik veri takvimine çevrildi.

Küresel piyasalar FED'in para politikası kararlarına odaklandı!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantı sonrasındaki sözle yönlendirmeler öncesi bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla negatif bir seyir izliyor.

İşte 1 Mayıs 2023 piyasa gündemi! Piyasalar faiz kararlarına kilitlendi! Peki, dolar, altın fiyatları ne olacak?

1 Mayıs ile başlayan gelecek haftanın gündeminde ABD ve Avrupa’da yapılacak merkez bankaları para politikası toplantıları yer alıyor. Fed 3 Mayıs’ta, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ise 4 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak.

Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Beklenen rakam sonunda paylaşıldı! Euronun yönü resmen böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Para Politikası Kurulu faiz toplantısı takvimini açıkladı. Hemen ardından uzmanlar rakam paylaştı. Peki euro ne kadar olacak? Euro/TL yükselecek mi, düşecek mi?

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 

ECB para politikası Haberi

ECB para politikası

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dün piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarını azaltarak varlık alım programına başladı. Banka, mevduat faizini 10 baz puan düşürerek yüzde eksi 0,50'ye çekerken, varlık alım programlarına 1 Kasım itibarı ile aylık 20 milyar avro seviyesinde tekrar başlanacağını bildirdi.

Merkez bankalarında faiz indirimi yarışı Ekonomistler, ECB'nin yapabileceği her şeyi yaptığını, politikalarının kayda değer bir etkisinin olmayacağını ancak hiçbir şey yapmamanın da risklerin oluşmasına yol açabileceğini belirtti.

ING Group Başekonomisti Peter Vanden Houte, ECB'nin karar öncesinde çok büyük beklentiler oluşturduğunu ve zaten kapsamlı bir paket açıklamak zorunda olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı'ndaki habere göre; Mevduat faizindeki indirim dışında varlık alım programının başlatılmasına da dikkati çeken Houte, aylık 20 milyar avroluk varlık alım programının önceki varlık alım programlarından farklı olduğunu, bu varlık...