02 / 05 / 2024

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 



Faiz kararının ayın kaçında açıklanacağı ve Merkez Bankası bünyesinde yapılacak olan Para Politikası Kurumu (PKK) toplantısının tarihi konusunda beklentiler devam etmekte. Tüm piyasa tarafından Merkez Bankasının faiz kararı merakla beklenmekte. Açıklamanın yapılacağı tarihle alakalı yapılan anketler olduğu biliniyordu. Anketlerin de sonuçlandığı bilgisi geldi. 

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merkez Bankası faiz kararı

Şubat ayı faiz kararı sonrasında yatırımcılar yatırım planlarını güncelleyecekler. Özellikle de yatırımcılar ve para piyasasını takip edenler için Merkez Bankası kararı hayati önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yayımladığı takvimde yıl içinde olacak olan para politikası kurulunun toplantı tarihleri duyuruldu. Para piyasasında yatırımcı olarak yer alan kişiler faiz kararını merakla beklemeye devam ediyor. Altın yatırımcıları, dolar yatırımcıları ve daha pek çok kişi tarafından faiz kararı kamuoyu ile paylaşılmayı bekliyor. Şubat ayının son günlerinde kamuoyu ile paylaşılacak olan faiz kararı konusunda beklentiler devam ediyor. 

Faiz kararı ne zaman açıklanacak şeklinde yapılan araştırmalarda takvim 23 Şubat 2023 tarihini göstermekte. Faiz kararı toplantısının tarihi açıklandı. Saat olarak da 14:00’da açıklamanın yapılması planlanmakta. Politika faizi bir önceki yapılan toplantıda % 9 seviyesinde sabit tutulma söz konusu olmuştu. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön