18 / 05 / 2024

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Merakla beklenen Para Politikası Kurumu toplantısı vatandaşlar tarafından araştırılan konuların başında gelirken tarihle alakalı netleşmeler başladı. 



Şubat ayı Merkez Bankası faiz kararları açıklandı mı? Herkes Para Politikası Kurumu toplantısını bekliyor

Faiz kararı ve enflasyon hakkında beklentiler

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası; finans kaynaklı sektörel temsilciler ve reel temsilcilerle profesyonel kesimin bir araya geldiği toplamda 36 kişiden oluşan bir toplantı yapacak. Şubat ayında planlanan toplantı için piyasa katılımcıları anketi yayına sürüldü. Anket sonuçlarının da açıklandığı biliniyor. 

Yapılan anket sonuçları doğrultusunda geçtiğimiz ayda% 2.24 olarak görülen TÜFE artışına dair beklenti ankette değişim gösterdi. % 2.24 oranından % 3.01’e yükseliş olduğu tespit edildi. Cari yıl sonu için ise TÜFE’de beklenilen artışın % 35.76 beklenti seviyesinde olduğu biliniyor. Artışın beklentileri toplamda 1 yıl sonrası baz alındığında % 30.44 seviyesinden % 30.75’e yükselirken 2 yıl sonrası için % 17.18 seviyesinden % 18.11’e çıktığı belirlendi.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Piyasalarda nefesler tutuldu, gözler Merkez Bankası’nda! Merkez Bankası, faizi indirecek mi, sabit mi tutacak?

Euro 24 gün sonra tam da bu kadar olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde euro olanlar acil baksın


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön