12 / 05 / 2024

ecrimisil bedeli tespiti

ecrimisil bedeli tespiti

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki, işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Beyoğlu Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti İnşaat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Nurten Tem Ekinci tarafından kuruldu.

Hazine taşınmazları ve ecrimisil bedeli ödemeleri resmen ertelendi!

Koronavirüsü salgınının ekonomik ve sosyal hayattaki etkilerinin azaltılması kapsamındaki kanunda yer alan, Hazine taşınmazlarına ilişkin ödenmesi gereken bedeller ile ecrimisil (işgal tazminatı) bedeli ödemeleri 3 ay ertelendi.

Çiftçiye kirasız hazine arazisi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı atıl durumda olan kullanılmayan ve tarıma uygun hazine arazilerini çiftçilere, yazlık ekime uygun stratejik bitkilere yönelik örnek amaçlı ekim için kira ve ecrimisil bedeli alınmadan kullandıracak.

İzmir Balçova'daki arsa mağdurlarına ecrimisil müjdesi!

Balçova’daki “arsa mağdurları”nın avukatı M. Kemal Turan müjdeyi verdi. Turan, AİHM’in, otoyol yapımında kamulaştırma bedeli verilen bin kişiye, ecrimisil ödenmesi kararını aldığını bildirdi.

Tapu satış bedeli düzeltme işlemleri!

Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde aradaki fark üzerinden ceza kesiliyor. Bu cezayı ödemek istemeyenler pişmanlık beyannamesi verebiliyor. İşte tapu satış bedeli düzeltme işlemleri..

Kira bedelinin tespiti davası harcı!

Ev veya işyeri kiralamalarında taraflardan birinin yapılan zammı kabul etmemesi halinde hakimin müdahalesi istenebiliyor. Peki, ira bedelinin tespiti davası harcı ne kadar? Bu bedeli kim öder?

Kira bedelinin tespiti için dava açma süresi!

Gayrimenkul kiralayan kiracının ödediği kira bedeli, sözleşmenin yenilenmesi halinde zamlanıyor. Kiranın tespiti için dava da açılabiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti için dava açma süresi nedir?

Kira bedelinin tespiti için dilekçe!

Kiralamalarda yeniden belirlenen yeni kira bedeli, bir sene uygulanıyor. Kira bedelinin tespiti için bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte kira bedelinin tespiti için dilekçe örneği...

Kira bedeli nasıl belirlenir 2015!

Türk hukukunda, kira bedelinin belirlenmesi konusu tarafların serbest iradelerine bırakılıyor. Peki, Kira bedeli nasıl belirlenir 2015! İşte, kira bedelinin tespiti...

Ecrimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalcilerden ecrimisil adı altında tazminat talep ediliyor. Peki, crimisil bedeli nasıl hesaplanır?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Milli emlak kira bedeli tespiti!

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümü olarak ifade ediliyor. Peki, milli emlak nasıl kiralanır?Milli emlak kira bedeli tespiti nasıl yapılır?

ecrimisil bedeli tespiti Haberi

ecrimisil bedeli tespiti

Ecrimisil nasıl tespit edilir?

Devlete ait olan hazine taşınmazlarının izinsiz kullanılması halinde, izinsiz kullanımı gerçekleştiren kişilerden ecrimisil bedeli talep ediliyor. Peki mevzuatta işgalci olarak nitelendirilen bu kişilerden talep edilen ecrimisil bedeli nasıl tespit edilir?


Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor. Ecrimisil, Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminata deniyor.


İşgalci ise, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya...