28 / 04 / 2024

ecrimisil işgal bedeli

ecrimisil işgal bedeli

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ödenen tazminat, ecrimisil olarak tanımlanıyor. Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebili

Gökçe Bahadır'ın evine ödediği kira bedeli servet değerinde! İşte sosyal medyanın diline düşen o ev...

Gökçe Bahadır'ın eşi Emir Ersoy'la Etiler'de yaşadıkları evin kira bedeli adeta servet değerinde. Bahadır'ın milyonlar ödediği ev sosyal medyanın diline düştü. İşte o ev...

Beşiktaş'ta 200 bin metrekarelik alan siteler tarafından işgal altında! Sayıştay'dan Beşiktaş'a uyarı!

Beşiktaş'ta imar planlarında  yeşil alan olan ve vatandaşların kullanması gereken binlerce metrekarelik alanın site ve konutlar tarafından işgal altıda olduğu ortaya çıktı.

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Ecrimisil davası için ihtar şart mı?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmamasına rağmen işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, ecrimisil davası açılabilmesi için ihtar çekme şartı var mı? İşte ecrimisil davasına dair tüm detaylar...

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Fuzuli işgal nedir? Fuzuli işgal ne anlama geliyor?

Fuzuli işgal kelimesinin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gayrimenkul alanında pek çok terim vardır. Fuzuli işgal de bu terimlerden biridir. Peki fuzuli işgal nedir İşte detaylar!

Dışişleri Bakanlığı temsilcilik gayrimenkulleri için ne kadar kira ödüyor?

Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışı temsilcileri için ödediği kira bedellerinin toplamı 5 senede yaklaşık 3 kat yükseldi. Dışişleri Bakanlığı’nın yurt dışındaki temsilcilikler için kullandığı gayrimenkullere ödediği kira bedeli 2020'nin sonu itibariyle 305 milyon Türk Lirası'na yükseldi. 

Ömer Günel'den esnaf kiralarına ilişkin açıklama!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Sildiğimiz ecrimisil ve kira bedeli 3 milyon 183 bin TL idi. Bununla yetinmedik, esnafımızı rahatlatmak için borçları 5 ay faizsiz erteledik" dedi.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Doğu Kudüs'te bir Yahudi'den işgal ettiği evin sahibine şok eden yanıt!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesinde bir Yahudi, işgal ettiği evin sahibine 'evini ben çalmasam başkası çalacak' yanıtı verdi...

ecrimisil işgal bedeli Haberi

ecrimisil işgal bedeli

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?

Ecrimisil: Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Bu tazminat işgalci tarafından ödeniyor. Fuzuli şagil olarak da nitelendirilen işgalci ise, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişiler oluyor.


Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?


Kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilen taşınmazlardan süresi dolduğu hâlde tahliye edilmeyen, sözleşmesi...