02 / 05 / 2024

ecrimisil talebi nedir

ecrimisil talebi nedir

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle talep ediliyor. Peki, ecrimisil nasıl talep edilir? Ecrimisil nasıl ödenir?

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Emlakçı komisyonu nedir?

Emlakçılar gerçek hak sahiplerinin talebi üzerine düzenlenen süreli veya süresiz iş sözleşmesi yaparak; taşınmazın tüm hukuki ve teknik işlemleri ve kiralanması konusunda aracılık yapmaktadır. Peki emlakçı komisyonu nedir? İşte merak edilen sorunun cevabı...

6 maddede taşınmazın haksız işgali ve ecrimisil!

Haksız işgal nedir? Ecrimisil nedir? Ecrimisil nasıl hesaplanır? Ecrimisil zamanaşımına uğrar mı? Ecrimisil davası açmak için aranan şartlar nelerdir? Ecrimisil talep edilebilmesi için kusur veya zarar şartı aranır mı? Avukat Kadir Kurtuluş yazıyor...

Ecrimisil nedir?

Hürses Gazetesi yazarı Avukat Nazlı Gaye Alpaslan Güben bugünkü yazında "Ecrimisil ve gider kaydı" konusuna yer verdi. İşte o yazı...

Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi!

Ecrimisil davaları, taşınmazı işgal edilen mal sahipleri tarafından açılıyor. Peki, bu taşınmazın tapulu değil de tapu tahsis belgeli olması durumu değiştirir mi? Tapu tahsis belgesine dayalı ecrimisil talebi yapılabilir mi?

Bilirkişi raporu nedir?

Açılan bir davada mahkeme, özel veya teknik bilgiyi gerektiren hâllerde, taraflardan birinin talebi üzerine yahut kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verebiliyor. Peki, bilirkişi raporu nedir?

Hacizli tapu nedir?

Haciz, alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işleme deniyor. Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, hacizli tapu nedir?

Ecrimisil davası nereye açılır?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle işgalciden alınan tazminat oluyor. Ecrimisil talebi bir dava ile yapılabiliyor. Peki, ecrimisil davası nereye açılır?

Meralarda ecrimisil durumu nedir?

Ecrimisil, haksız işgal durumlarında işgalciden alınan ücrete deniyor. İşgalciden alınacak ecrimisil, taşınmazın türüne ve işgal süresine göre hesaplanıyor. Peki, meralarda ecrimisil durumu nedir? Hesaplama nasıl yapılır?

Ecrimisil talebi dilekçesi!

Ecrimisil, bir taşınmazın kullanılmasının karşılığında alınan bedel oluyor. ecrimisil kira olmayıp, haksız işgal tazminatı oluyor ve geriye dönük olarak hesaplanıyor. İşte ecrimisil talebi dilekçesi örneği..

Ecrimisil ihbarnamesi nedir?

İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın İdarece talep edilen tazminatına ecrimisil deniyor. Peki, ecrimisil ihbarnamesi nedir?

Fek yazısı talebi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal üzerinde bulunan borcun ödendiğine ve söz konusu ipoteğin kaldırılmasına ilişkin olarak yazılan yazıya, fek yazısı deniliyor.Peki,fek yazısı talebi nasıl yapılır?Fek yazısının mali yönü nedir?

ecrimisil talebi nedir Haberi

ecrimisil talebi nedir

Ecrimisil nasıl talep edilir?

Ecrimisil, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle talep ediliyor. Bu noktada idarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece işgalciden talep edilen tazminata ecrimisil deniyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ecrimisil alınıyor.


Taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olan bir tazminat niteliğinde olan ecrimisilin ödenmesi taşınmazdaki kullanımın devamı hakkını vermiyor. İkinci ve müteakip defalar ecrimisil tahsil edilmiş olması, Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarınca işgalcinin tahliye edilmesine engel teşkil etmiyor.


Ecrimisil işlemine karşı, tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde ilgili İdareye dilekçeyle müracaat edilerek düzeltme talebinde...