18 / 05 / 2024

ecrimisilin tespiti konusu

ecrimisilin tespiti konusu

Milli emlak mevzuatında en çok kullanılan kavramlarından birisi olan ecrimisile ilişkin düzenlemeler 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte yer alıyor. Peki ecrimisilin tespiti nasıl yapılıyor?

İSKİ Düzce'deki arıtma tesisleri için yer tespiti yapıyor!

Düzce Valisi Ali Fidan Başkanlığında Valilik makamında Düzce İli Koruma Havzası projesi toplantısı yapıldı. Toplantıda İSKİ tarafından Düzce ilinde yapılması düşünülen ‘Arıtma Tesisleri’ için yer tespiti konusu da ele alındı.

Riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015!

2015 yılında uygulanacak riskli yapıların tespiti hizmetleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü 2015 yılı birim fiyat listesinde yer alıyor. İşte riskli yapıların tespiti hizmetleri fiyatları 2015...

Risk tespiti yapılan binalar yüzde 673 oranında arttı!

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge: "Risk tespiti yapılan bina sayısı yüzde 673 oranında arttı" Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, kentsel dönüşümde riskli yapı tespit adetlerind

Terekenin borca batık olduğunun tespiti davası!

Miras hukukuna göre kendisine borca batık tereke kalan mirasçı, ödeme imkanı olmadığını, terekesinin borca batık olduğunu ileri sürerek tespit davası açabiliyor. İşte terekenin borca batık olduğunun tespiti davası...

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.

Kira artış oranı tespiti nasıl yapılır?

Kiracının ödemek ile yükümlü olduğu kira bedeline, kira döneminin yenilenmesi halinde yıllık zam uygulanıyor. Peki, kira artış oranı tespiti nasıl yapılır? Kira artış oranı tespiti davası ne zaman açılır?

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

Canikli: AVM'ler için saat ve gün sınırlaması söz konusu değil

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "AVM'lerde bir çalışma saati sınırlaması ya da çalışma günü sınırlaması söz konusu değildir, olmayacaktır" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Akamder, Riskli Yapı Tespiti Lisans belgesi aldı!

Akamder ilklere devam ederek 'Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi'ni aldı. Akamder olarak birçok yaraya parmak basarak, sorunlara çözüm getiren çalışmalarıyla Adana Kamuoyunda dikkat çeken Akamder başarılarına yenilerini katmaya devam ediyor.

Kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti!

Kamulaştırma Kanunu gereğince kimi taşınmaz mallar, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılabiliyor. Peki, kamulaştırılmaksızın kamu hizmetine ayrılan taşınmazların bedel tespiti nasıl yapılır? İşte 2942 sayılı Kanun esasları..

Kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı tespit edilen yapılara riskli yapı deniyor. Peki, kentsel dönüşümde kimler riskli yapı tespiti yapabilir?

Hisseli arsada yer tespiti!

Bir arsaya birden fazla kimse sahip ise, bu durumda arsa sahipleri hissedar veya paydaş olarak nitelendiriliyor. Peki, hissedarlar taşınmazın neresine sahip olurlar? Hisseli arsada yer tespiti nasıl yapılır?

ecrimisilin tespiti konusu Haberi

ecrimisilin tespiti konusu

Ecrimisilin tespiti!


Ecrimisin haksız hazine malı işgal durumalarında fuzuli şagilin ödemekle yükümlü olduğu tazminattır. Peki ecrimisilin tespiti nasıl yapılıyor? Öncelikle fuzuli şagilin yani işgalcinin tespitinin yapılması gerekiyor. Fuzuli şagilin tespitinin nasıl yapılacağına dair düzenlemeler Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik'te bulunuyor.



Yönetmeliğin ilgili maddesinin değişikliğe uğramadan önceki şekline bakıldığında, Hazine taşınmazlarından kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilenlerin dışında kalanların fiilî durumlarının, idarece hazırlanan program dâhilinde mahallinde tespit edileceği düzenlenmiş olup, taşınmazın mahallinde “Taşınmaz Tespit Tutanağı” düzenleneceği ve tespit tutanağında hangi hususlara yer verileceği belirtilmiş; ancak tespit çalışmalarına yönelik olarak hazırlanacak programın hangi zaman dilimini kapsayacağı, bu tespit çalışmasının hangi periyotlarla tekrar edileceği maddenin ilk halinde yer verilmemiştir.



Bu konu 10.04.2011 tarihinde Yönetmelikte yapılan değişiklikle netleştirilmiş olup;


- Taşınmazların tespitlerinin yılda en...